diumenge, 20 de novembre del 2016

La influència del petroli en poblacions pròximes



Uns 638 millons d'habitants viuen prop del jaciments de petroli i están exposats a la contamainació de les extraccions ptrolíferes. Als habitants entren en contacte amb els tòxics a través dels aliments, l'aigua i el contacte físic amb les terres afectades.


L'investigació feta  `per ICTA-UAB ( Institut de Ciència i Tecnoloía Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona), ISGlobal ( Institut de Salud Global de Barcelona) i la Facultat de Veterinaria de UAB ha observat la perjudicació de la salud de les persones que viuen prop de les extraccions ptrolíferes.

Resultat d'imatges de zonas afectadas por el petroleo

La contaminació del que provoca el petroli s'exten a milers de quilòmetres desencadenant una contaminació bioacumulable de metalls pesats que enllaçen aigua, peixos, i els animals terrestres.
La selva amazònica va ser declarada pel govern de Perú en emergència ambiental en 2003 i en emergència sanitària en 2013, encara que encara no hi ha ningún rastre de mortalitat.
L'exposició al petroli i a les aigües contaminades porvoca problemes de salud neurològics, hematològics i i símptomes irritatius. A més la crema de gas natural ajuda a la inhalació de gasos com els compostos orgànics volàtils, el diòxid de nitrogen i el diòxid de sofre.



Les persones més afectades pels efectes del petroli no són les que treballen limpiant-lo, ja que ho fan amb un traje especial per fer-ho. Les persones a les quals sofreixen més les conseqüèmncies són els habitants del voltant perque esán en continuament en contacte amb els gasos, l'aigua contaminada, els peixos que hi pesquen... i els científics que han investigat aquesta causa no s'han fixat en aquests.


Enllaç de la notícia.
 

1 comentari:

Unknown ha dit...

Aquest post me pareix molt interessant ja que parle sobre els efectes nocius del petroli en la gent que trate amb ell, que està expossada a causa del treball o vivenda,... És molt miserable que una selva com l'Amazones, s'hage contaminat per el petroli causant morts animals i vegetals. S'haurie de posar una solució a aquesta catàstrofe, com millorar els llocs d'emmagatzemament del petroli i asegurar el perill de la contaminació.

En conclusió, el post m'ha paregut molt oportú, ja que ens informa dels perills i dels riscos medioambientals provocats per el petroli.

Us deixe una fotografia de l'Amazones contaminat per el petroli:

http://www.lr21.com.uy/wp-content/uploads/2014/06/contaminacion-petroleo-ecuador.jpg