Cada vegada es creen més recursos per a poder introduir fàrmacs en l'organisme; com per exemple les nanopartícules, i així millorar el tractament d'enfermetats com el càncer. Estàn intentan que aquest tipus d'"armes" continguen unes propietats que s'apropen cada vegada més a les que tenen els glòbuls rojos. Ara, s'ha produït un gir en aquest tema ja que
s'han disfressat aquestes
nanopartícules amb les membranes dels glòbuls rojos.
Els eritròcits són els encarregats de transportar l'oxigen per l'organisme. Gràcies a les seues propietats, els científics els han utlitzat com a la clau per al disseny d'una nova generació de transport.
Uns investigadors de la Universitat de California, es van veure incapaços de imitar les propietats del glòbuls rojos, es van decidir a camuflar les nanopartícules i cobrirles de les membranes dels glòbuls. Aquestes nanopartícules disfressades, tenen un diàmetre de 100nm i consegueixen
passar desapercebudes per les defenses del cos, gràcies al difraç. Ademés, tenen una gran capacitat de circulació, el que els proporciona un major temps per a recorrer.
Aquest
article ha suposan un gran canvi i un avanç en el transport. Ademés, a partir d'açò, científics estàn intentant afegir una petita molècula a aquestes membranes per a que aixií també puga detectar cèl·lules cancerígenes i unir-se a aquestes.
1 comentari:
Notícia relacionada amb el tema de la sang que estem donant ara, encara que la notícia va sorgir realment en juny d'aquest any.
* Revisar faltes d'ortografia abans de publicar
Publica un comentari a l'entrada