dimecres, 28 de desembre del 2011

Nova prova de diagnosi per al càncer de pulmó.

Segons un article publicat el 23 de Desembre de 2011 en la revista virtual Sinc, han desenvolupat uns bio sensors, capaços de detectar marcadors tumorals en l’alè de les persones.
Aquesta noticia ens mostra un gran avanç científic en al camp de la diagnosi de càncers, ja que càncers de pulmó, d’estómac o del fetge son molt difícils de diagnosticar, i a causa dels seus símptomes que son confosos per molèsties rutinàries, donen lloc a una tardía detecció del càncer que es troba en fases molt avançades quan aquest es detectat. Gràcies al desenvolupament dels bio sensors, els canvis que es produeixen a l’interior del cos de les persones amb càncer son reflexats en l’alè d’aquestes, i son captats per aquestos bio sensors en les primeres fases dels càncer.
Els passos que es segueixen per a realitzar la diagnosi de càncer a través dels bio sensors son els següents. Primer s’agafa una mostra de l’alè de les persones per a veure quin tipus de compostos son mes representatius en els pacients en càncer de pulmó, i així poder comparar després el resultat per saber si té o no càncer de pulmó. Després, les mostres d’alè son analitzades cromatogràficament i espectromètricament, i més endavant un anàlisis quimiomètric.
S’ha utilitzat l¡alè de les persones per a diagnosticar càncers de manera més eficaç i amb menor extensió d’aquest perquè en ell trobem compostos orgànics que es veuen alterats entre 10-100 vegades mes de la quantitat normal quan una persona pateix un càncer.
Aquest article té relació amb el temari de Biologia humana, ja que tracta de tècniques de diagnosi per a trobar amb antelació càncers com el de pulmó.

1 comentari:

Rafa Dep.BioGeo ha dit...

Impotant notícia, que en posar-se en marxa de forma habitual pot suposar un avanç en la detecció precoç del cancer