dimecres, 28 de desembre del 2011

S'ha descobert la creació de sang a partir de cèl·lules mare


En un article publicat en la edició de internet de la revista "Blood", un grup de científics estadounidenses ha conseguit crear a partir de cèl·lules d'embrions humans, glòbuls rojos en una quantitat com per a arribar a produïr sang, el que suposa un gran avanç en la medicina., ja que significaría tindre un subministre il·limitat de sang per a les transfusions.
Aquest descobriment és molt important ja que suposa que molta gent que pateix pèrdues de sang, tinga la posibilitat de sobreviure al tenir una contínua transfusió de sang.
Segons Lanza, les cèl·lules mare embrionàries representen una font de cèl·lules que poden propagar-se i expandir-se fins l'infinit, proporcionant així una font inagotable de glòbuls rojos.


El objectiu de la empresa estadounidesde és poder crear un banc de cèl·lules mare embrionaries que corresponen als diferents tipus de sang (A, B, 0 i AB), fins i tot la versió positiva i negativa de cada ú.
No obstant això, aquest grup de científics està treballant en un altra investigació per a tratar de generar cèl·lules mare reprogramades d'individus amb el grup sanguini cero negatiu, compatible amb el resto.
La identificació d'una línea de cèl·lules mare del tipus sanguini cero negatiu, ens aproparia a la producció del tipus de sang conegut com a "donant universal", que només el tenen el 7% de la població.
Aquest estudi suposarà un canvi en la ciència ja que no es necesitarà tant la donació de sang ja que es podrà crear.

1 comentari:

Unknown ha dit...

L'avanç en la utilització de mare serà cada vegada més gran però encara falta "controlar" alguns problemes. Interessant noticia