dijous, 3 d’octubre de 2013

Jubilació de Paco Rambla

No m'ho puc creure, però és cert, el nostre company i amic Paco Rambla, s'ha jubilat aquesta setmana.
Com passen els anys, en aquest cas, ha estat treballant durant 41 anys en l'Ensenyament; dels quals 22 han sigut en Primària (a l'escola) i 19 a Secundària, i  tots aquests, al nostre Institut.

He passat amb Paco, 16 anys al Departament; i puc dir que per a mi ha sigut un exemple a seguir.
Jo sabia que va estudiar magisteri, que va aprofitat l'ocasió que la Conselleria va fer en el seu moment per a passar a Secundària aprovant una oposició en la que no se li demanava tindre una carrera relacionada amb la biologia i la geologia; en concret, si no m'enganye, Paco tenia la llicenciatura en Pedagogia, i jo em preguntava; com s'aclarirà amb totes aquestes matèries ? estarà a l'altura?  si jo que he estudiat Biologia i Geologia, a vegades,...?.

Doncs, en el dia a dia  m'he donat compte de qui és Paco Rambla a tots els nivells: a nivell del tractament amb els alumnes, de bandera, però és que a nivell de les coses que sap, ni te conte, allà on hem anat d'excursions amb els alumnes, sabia les plantes, els animalets del Desert, serra d'Espada, etc, però és que anavem a la platja,era jo el que li havia de preguntar per tot. A l'hora de les pràctiques de laboratori el primer en posar en marxa l'aquari, o en fer un experiment, etc etc.
I quan no sabia una cosa, no li caien els anells en preguntar-te per a dominar-ho i aixina explicar-ho bé als alumnes.

Ha treballat molts anys però fins a ahir l'he vist amb les mateixes ganes de treballar que quan el vaig coneixer fa 16 anys. On pot estar el secret?.
 L'any passat, comentant que una exalumna estava fent Ciències del Mar; Paco em va dir " això m'haguera agradat estudiar a mi, però en aquella época no hi havia diners a casa per a fer una carrera com eixa, llarga i a més  molt lluny de casa". Doncs ahí crec que està el secret, en que Paco, encara que no va fer una carrera de Ciències, sempre li han agradat tots aquests temes, i per tant, sempre ha estat estudiant, aprenent i ensenyant el que més li agradava.
De part meua, i de tots els Membres del Departament de Biologia i Geologia del Centre, moltes gràcies per tot, Paco, per la gran tasca que has fet com a cap d'estudis (només una persona amb el caràcter que tu tens, és capaç "d'aguantar" durant tants anys a l'administració, pares, alumnes i companys), per la tasca com professor i company, i sobretot per l'amistat que hem anat assolint any rere any.
Deixe el video d'una de les darreres excursions que va fer Paco l'any passat amb els seus alumnes

Fins sempre, i que disfrutes de la "nova etapa" en la que has entrat

Sou molts els alumnes que heu tingut a Paco; agrairia que si vos ve de gust, li escriguereu algun comentari . Moltes gràcies

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Personalmente no he tenido el gusto de tener a Paco Rambla como profesor pero si he tratado en varias ocasiones con él. Paco es uno de los profesores que casi siempre asiste en las excursiones. Por todas las veces que he podido relacionarme con él puedo decir que es una excelente persona y un profesor magnífico.
Espero que disfrutes esta nueva etapa de tú vida!

Unknown ha dit...

Que dir que no sapiguem ja de Paco!! Be, per als que no heu tingut ocasió de tractar amb ell sols dir-vos que es una magnífica persona!! Sempre recordaré la passió que ens transmetia al parlar de Castelló i voltants...( jo que pensava que no trauríem res de profit d’esta ciutat...!!!) Desconeixíem el molí la font... Paco ens ho ensenyà; que es una depuradora?? PLIM!! Excursió a la depuradora; Sempre agranant cap a casa! Sobretot en els exemples de relleus, paisatges...!!!! SIMPLEMENT GENIAL! I que dir d’una persona que ha estat lligada a la meva família tant com ell!(Paco! Que ja se q jugaves amb “duros” de menut al carrer en ma mare!! hahaha! ) i sobretot per què l’hem tractat com a alumnes el meu germà i jo!!!
Ara ja t’has jubilat!! Però no deixes mai d’explorar nous indrets de la nostra terra!! I els demés a seguir treballant! A veure si ”estos” ens deixen jubilar-nos (o treballar) algun dia a nosaltres també!!! SALUT I A GAUDIR! t’ho mereixes!!! Una abraçada!!

Paco Rambla ha dit...

Gràcies pel post i pels comentaris. S'inicia una nova etapa, es conclou la tasca docent.
Ha estat una satisfacció treballar amb tots vosaltres i ajudar a créixer a tants i tants alumnes. Ha sigut una tasca engrescadora, apassionat, que crec ha mereixcut la pena viure-la.

Laia Alegre ha dit...

Hola Paco!! Quan de temps sense vore-mos... Es increible lo ràpid que passe el temps sense donar-te conter, que t'ho diguen a tu ara! Sols volia dir-te que ha sigut un plaer haver-te tingut com a professor, i tenint en conter l'especial estima que sempre he tingut per la biologia no ho haveu fet gens malament.
Ara a descansar i a gaudir de la vida un poc més si se pot que ho tens ben merescut!