dijous, 20 de setembre del 2012

Els animals mes mortifers del mon : ELS OCEANS

Sisena part : ELS OCEANS

L'Ocea es l'ecosistema mes gran de tots , en el qual habiten gran nombre d'animals , entre ells els peixos.

En la mar , hi ha gran quantitat d'animals carnivors y perillosos.

Podriem comensar pels taurons , la majoria d'estos son perillosos : podem comensar pel mes conegut de tots, que es el tauro blanc, el devorador d'homens numero 1 del mon , principalment viu en Auntralia, Sid-africa y al nord-America. Aquestos taurons s'alimenten principalment de foques, pero tambe ataquen y devoren a un gran nombre de persones; un altre tauro , tant perillos com el tauro blanc , que sol viure en les conts de Hawai , es el tauro Tigre que s'alimente de tortugues , foques , alvatros y tambe, de vegades, a les persones.














Per les costes de l'est d'Africa podem trobar un tauro devorador de persones que poseeix una estructura especial que no te la resta de taurons, me referisc al tauro Bou o Sarda , ja que aquest tauro pot anar tant per aigua sala com per aigua dolsa. Per aixo els atacs d'aquest tauro son majors als de qualsevol altre tauro.
El tauro bou , al entrar en aigua dolsa , mante tota la salinitat en els diferents organs del seu cos , rao per la cual pot anar per rius y llacs tambe.Aquest tauro sol viure en Africa y sud-America.




Pero no nomes son els taurons els responsables de moltes morts a persones. En la mar hi ha un altre tipus de peixos considerats perillosos no per ser devorahomens , sino pel seu perillos veri. podem comensar pel peix lleo o peix escorpi , considerats un del mes verinosos del mon; pero el peix mes verinos de tots es el peix pedra . Uns altres peixos tambe verinosos encara que no tant son per exemple el peix globus o la gallineta.









Deixant a un lloc a la familia del peixos podem trobar una altra familia d'animals perillosos , les meduses , familia de les esponges pero son animals gelatinosos que pases la major part de la vida flotant per la superficie de la mar . Les meduses estan formads unicament per  un cap y per tentacles de fins a 3 metres en algunes especies. Les picadures de les meduses son molt desagradables y en algunes especies com l'abella de mar , el seu veri es tan fort que pot matar inclus a un persona adulta.