divendres, 16 d’octubre del 2015

A POCS PASSOS DE CURAR LA CEGERA AMB CÈL·LULES MARE


Fa uns dies ha sorgit una notícia molt interessant. Des de fa 10 anys es pensava en la possibilitat de curar la ceguera per degeneració macular, implantant baix de la retina cèl·lules mare especialitzades en l'ull, però ha sigut ara quan un grup de cirujans de Londres han experimentat aquesta tècnica en una dona de 60 anys i han obtingut bons resultats.


De moment evoluciona perfectament en aquesta pacient.
Si es confirma que funciona, a partir d'ara, podrem gaudir d'una fantàstica cura per a la típica ceguera que comença a manifestar-se a mesura que s'avança en l'edat provocant que el afectat perga la capacitat de vore de forma "fina" dificultant-li, així, realitzar activitats com conduir, llegir o cosir. Açò ocorre quan les cèl·lules de l'epiteli pigmentari de la retina moren, el que dona lloc a perdre la visió principal.

Cèl·lules mare


Per a implantar-les, és necessària una xicoteta operació, en la que es col·loquen baix de la retina aquestes cèl·lules mare extretes d'un embrió que algú ha donat a la ciència.

Encara que en altres estudis s'ha treballat amb cèl·lules pròpies del pacient i el resultat ha segut exitós, és preferible usar les embrionàries perquè tenen un nombre il·limitat de cèl·lules especialitzades i a més a més, treballar amb cèl·lules del mateix pacient és més problemàtic i delicat.


Font de la noticia: aquí