dimecres, 17 de gener del 2007

Troben un mecanisme cerebral que regula la dansa de les abelles



Un grup d'investigadors de la universitat nord-americana de Illinois han identificat el mecanisme neuronal de les abelles mentre "ballen", és a dir mentre es comuniquen mitjançant una sèrie complexos girs. Els resultats obtinguts s'han publicat en una revista de ciència on s'analitzen els factors químics que regulen aquest llenguatge de ball i en concret el neurotransmisor octopamina. Els investigadors han aplicat esta substància a les abelles i han descobert que en les abelles tratades augmentaba la capacitat de informar sobre coses trobades com per exemple flors.
Els científics creuen que els seus descobriments proporcionen un exemple de com l'evolució pot explotar els mecanismes neuronals per a produir el comportament neurotrasmisors com la octopamina que controlen la resposta de la conducta d'alimentació en els insectes solitaris.
A mi personalment la informació ma resultat sorprenen, de com el cerevell ha anat evolucionat per millorar capacitats vitals per l´ésser viu, com es trobar aliment i comunicar-ho en una colónia de abelles.
La informació d'aquesta publicació l´he tret de la pàgina web a ,
www.feedraider.com/u/smestref/p/kknle/per on he arribat mitjançant la web de biologiageologia.com; bioprensa.

Per a Rafa Molla, biologia humana.