dilluns, 29 d’abril del 2013

El color d'ulls dels nounats

Segur que tots us heu fixat que en els anuncis que surten nounats, tots tenen els ulls color gris blau. Per què serà que tots tenen els ulls clars?

L'iris, que és el que dóna color a l'ull, és una membrana en la que s'acumula la melanina, un pigment que l'acoloreix al igual que la pell i els cabells, amb una obertura anomenada pupil·la. La pediatra Mariam Carreño, del Centro de Salud Quince de Mayo, explica que "el color de l'iris ve determinat per la quantitat de pigment que existeixi. Les tonalitats grises blavoses són típiques dels nounats caucàsics, no, però, en la raça negra o oriental".




A partir del cinquè mes, durant tota la gestació, fins al sisè mes de vida, comencen a formar-se en l'iris cèl·lules que fabriquen melanina, per això al nàixer el nounat té els ulls clars, perquè hi ha molt poca melanina. Per això, aproximadament, fins al mig any, no es pot saber exactament el color dels ulls del nounat.


Com ja s'ha comentat abans, un color d'ulls clar (blau, verd, mel) significa una menor densitat en de melanina, al contrari que en els obscurs (marró, negre), cosa que depèn d'un grup de gens. Per internet hi han diversos mecanismes per predir, aproximadament, el color dels ulls dels vostres futurs fills.

Font: http://www.rtve.es/noticias/20130426/todos-recien-nacidos-tienen-ojos-azules/650661.shtml