dimarts, 25 de març del 2014

El Menisteri de Sanitat ha aprobat la primera terapia biològica contra el càncer d'ovari

   Les autoritats espanyoles han aprobat l'ús d'un tractament complemetari  a la quimioteràpia per a pacients amb càncer d'ovari en etapes avançades. Encara que aquesta autorització del Menisteri de Sanitat arriba tres anys més tard que a Europa, on va ser aprobat per l'Agència Europea del Medicament al desembre de 2011. Aquest tractament consisteix en una teràpia angiogénica ja aprovada en altres càncers, realitzat amb el medicament anomenat Bevacizumab.

   Aquesta notícia es va publicar en la plataforma científica d'internet, anomenada SINC, el 19 de març de 2014.


   Aquest tipus de cáncer és un dels més importants entre la població espanyola. Segons portaveus de Roche, en Espanya es diagnostiquen al voltant de 3.000 nous casos de càncer d'ovari cada any. Dels quals es detecten en estat molt avançat.

   El vistiplau de les autoritats nacionals i europees ve avalat pels resultats de dos assajos clínics de fase III anomenats GOG0218 i ICON7, realitzats en Nord-Amèrica i en Europa respectivament. 

   Per una altra banda, el GEICO va tenir una participació activa en l'assaig ICON7. El cual va ser realitzat per una xarxa d¡investigadors del Gups Internacional de Càncer Ginecológico del que el grup espanyol forma part i que va incloure a més d'1.500 pacients amb càncer d'ovari epitelial que no havien rebut tractament previ. 

Per visitar la pàgina inicial feu clic ací

   Per concloure, l'aprobació d'aquest tractament per part del Menisteri de Sanitat és molt beneficiós per als malalts, ja que és una tècnica complementaria a la quimioteràpia. Aquesta notícia l'he pogut relacionar amb l'assignatura de biologia humana. Especialment amb el temari de l'aparell reproductor ja que es tracta d'una malaltia que afecta als ovaris.