diumenge, 2 de març del 2014

Perill de la busqueda de petroli en el Mediterrani



Veïns de les localitats d'Eivissa i València protesten davant de la busqueda de petroli que s'esta duent a terme en les seues costes, podria suposar greus conseqüències ambientals. La petroliera escocesa Cairn Energy pretén buscar petroli o gas baix el fons marí del golf de València (en una profunditat de 50-20.000 metres) , en una àrea submarina que equival a unes sis vegades la superfície d'Eivissa i Formentera i locolizada entre el litoral de la comunitat Valenciana i les costes d'Eivissa.


El projecte utilitzarà uns canons submarins que llançaran cada deu segons una sèrie d'ones sonores de 249 decibels. Els seus responsables pretenen dur a terme el sondeig entre octubre de 2014 i març de 2015. En cas de trobar algun tipus d'hidrocarbur, es passaria a diverses fases de perforació, de manera que l'explotació definitiva del jaciment s'executaria uns cinc anys després.




Estos projectes d'exploració i explotació d'hidrocarburs, segons l'Aliança Mar Blau (un grup d'ecologistes que intenten parar el projecte) , consten tres fases:
  • sondejos sísmics (per a fer un mapa de les formacions geològiques del subsòl marí)
  • sondejos d'exploració (si en els sondejos apareixen formacions geològiques que potencialment puguen contindre hidrocarburs) 
  • explotació comercial dels pous


Este projecte és inacceptable perquè:

- Suposa riscos d'abocaments, incendis i contaminació per hidrocarburs.

- Sectors com la pesca o el turisme es veurien afectats causa de la contaminació de les aigües i pels sondejos acústics.

-Interromprà les rutes de cetacis, tortugues i dofins. Que es veuran afectats no tan sols per la contaminació sinó pel so dels canons, que els provocaria greus conseqüències per a la seua salut, com a hemorràgies internes i danys auditius.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Produeix tristesa veure com el home anteposa els diners a la qualitat de vida, sense comptar en el enorme impacte ecológic que suposaran aquestes explotacions petrolíferes. Espere que el projecte fracase.

Unknown ha dit...

Aveces los seres humanos somos lo único que sabemos apreciar son las riquezas . Llegaremos a destruir el planeta y será para nada porque el dinero que tendremos no nos servirá para respirar o mirar la belleza dentro del agua.TODO se acabará y será nuestra culpa.

Unknown ha dit...

És una notícia molt curiosa i molt interesant ja que és un tema que ens afecta directament. Com a conseqüència de la proximitat. Et deixe alguna altra pàgina web:
http://papacangrejo.blogspot.com.es/2014/02/columbretes-netes.html

Unknown ha dit...

És increïble com els humans podem arribar a ser tan egoistes. Ens pensem que el món està fet per a nosaltres i no ens importa fer malbé tot el que ens envolta. Haguérem d'obrir els ulls i tenir un comportament més civic, que garantisca un món habitable més enllà de la nostra vida.