El consejo Superior de investigaciones Cietníficas y SINC la Universidad de Sevilla han elaborat un pa amb farina de blat modificada genèticament de baix contingut en gliadina -proteïnes del gluten responsables de la celiaquia-, que manté les seves propietats alimentaries i és apte per a la majoria dels celíacs. Aquesta notícia es va publicar en la plataforma SINC el 12 de març de 2014, així com també, es va publicar en la revista PLOS ONE.
Les patologies associades amb la intolerància al gluten s'han incremetat en els últims anys i afecten aproximadament al 7% de la població mundial. La malaltia celíaca és una d'aquests tipus i d'una de les més conegudes.
Aquests científics van obtindre una farina de blat que posseix un contigut molt baix en gliadina, mitjançant modificacions genètiques. Aquest fet, provoca la reducció d'algunes de les seves proteïnes com a conseqüencia del deficit de gliadina, encara que augmenta el seu contingut en altres presents en el gra i són riques en lisina.
Després d'obtindre aquest pa, es va comparar amb pans de farina de blat i amb pans de farina d'arròs. Per a realitzar aquest anàlisi es van comparar diversos paràmetres entre els quals trobem: organolèptics, nutricionals i inmunotòxics. Una vegada finalitzat l'anàlisi, van veure que el pa transgènic mostrava característiques semblants als altres. D'altra banda, en l'estudi sensorial, els degustadors van preferir el pa transgènic davant del pa fet amb farina d'arròs.
Per últim una vegada obtés el producte i comprovar les seues propietats, cal dur a terme assajos clínics amb persones celíaques per veure les reaccions al llarg d'aquest any o el 2015. Per a dur-lo a terme, es necessari contar amb 800 kg de farina transgènica i amb unes 80 persones celiaques.
Per veure més informació clique:
- El ABC_sociedad
- SINC
Aquesta informació és molt interesant ja que ens mostra una solució per als celiacs. Gràcies a l'ingenyeria genètica s'ha pogut eliminar la proteïna que produiex la malaltia. A més l'he pogut relacionar amb l'assignatura de biologia de 2 de batxillerat i concretament amb el temari del 2 parcial, que tracta sobre la genètica i les seues aplicacions.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada