Segons el govern del Brasil va aconseguir reduir la devastació de la seva selva a 4.571 quilòmetres quadrats el 2012 , el mínim en dècades , després l'alarmant màxim de 27.772 quilòmetres quadrats el 2004 .
Les xifres de la desforestació coincideixen amb grans obres i lleis que afecten la regió , aprovades per un Congrés que té una poderosa bancada favorable als agronegocis en aquest gegant país productor de matèries primeres.
MESURES:
Després d'anys de forts debats , a l'octubre va ser sancionada una reforma del Codi Forestal , impulsada per la bancada agropecuària i enfrontada pels ecologistes . Aquesta llei defineix quin percentatge de bosc han de preservar els agricultors en les seves propietats , que arriba fins el 80% en Amazònia .
El govern brasiler , presidit per Dilma Rousseff , " continua impulsant grans obres , però no va crear noves àrees protegides i gairebé no va demarcar terres indígenes , que són barreres contra la desforestació " , va dir el responsable d' Amazònia de Greenpeace , Paulo Adario .
Els analistes identifiquen una nova tendència en la desforestació : l'especulació sobre la terra encoratjada per grans obres d'infraestructura , com centrals hidroelèctriques , carreteres o ports , que milloren la perspectiva de desenvolupament econòmic . " Brasil ha d'invertir en la prevenció : molts dels danys ambientals i socials d'aquestes obres poden ser previnguts "
Per a saber mes clica els enllaços:
3 comentaris:
Me parece un artículo muy interesante ya que la defosteración de una zona tan importante como el Amazonas puede producir grandes desequilibrios en la Tierra, además de una pérdida de biodiversidad enorme ya que esta región posee la biodiversidad mayor del planeta.
El post está muy bien estructurado y la información se entiende claramente. En cuánto a la noticia se refiere es un tema que ahora puede que no nos afecte mucho pero a la larga tal y como dice Sara puede que esta deforestación cause muchos efectos secundarios y el planeta podría verse muy afectado.
Estoy deacuerdo con los comentarios opinno igual. También quisiera añadir un ejemplo de Colombia. En el siguiente link podemos ver como aumentó la deforestación ( http://www.cubadebate.cu/wp-content/uploads/2011/04/matogrosso-580x378.jpg ). La imagen de la izquierda pertenece al año 1992, y la segunda al 2006, de una misma región. Se puede ver claramente el avance de la deforestación.
Publica un comentari a l'entrada