L'increment de la vida incrementa també la possibilitat de sofrir una malaltia neurodegenerativa, i com la que més afecta és l'alzheimer, els afectats seran cada vegada més, mentre s'incremente l'esperança de vida.
L'equip de neurocientífics de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha aconseguit grans avanços en el camp de l'alzheimer, però en ratolins, ja que els seus experiments no es poden fer en persones, pel moment. Aquest estudi, ha eixit a la llum gràcies al periòdic El País el 27 d'abril de 2014.
Els cervells de ratolins modificats per a què es parega a l'humà amb alzheimer, li han injectat el gen Crtc 1 en l'hipocamp, açò ha sigut un èxit, els ratolins que havien perdut la memòria, l'han recuperat, inclús en mostres de cervell humà afectat té resultat positius. Aquest gen en particular és essencial per a què es produïsquen connexions neuronals, però al problema és que s'altera amb el temps, produït alzheimer. Al paréixer si es renova el gen no es produeix alzheimer i es pot rectificar. Però aquest procés és impossible, ja que no es pot injectar directament al cervell un gen, però s'està treballen en un agent sintètic per a estimular o per a tractar de solucionar els seus efectes negatius. Encara que no se sap a ciència exacta el resultat d'aquest tractament.
Aquesta noticia, la relacione amb la practica/treball sobre el sistema nerviós, concretament en les seues malalties. Aquesta és una notícia molt interessant i importat per a totes les persones que tenen algun familiar o amic amb alzheimer, sap que hi ha gent que es preocupa d'ells i que fan tot el possible per trobar una cura i que cada vegada s'està més prop.
Podeu trobar la notícia si polseu aquí
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada