dimecres, 30 de maig del 2018

Nou tractament per al càncer de fetge


El càncer de fetge és molt comú en l'actualitat i amb una elevada mortalitat a causa de la falta de tractaments front a aquest tipus de càncer. Un estudi realitzat amb ratolins demostra que els antibiòtics poden ajudar en aquest problema, ja que la capacitat del sistema immune per combatir els tumors del fetge depenent de la composició de la flora intestinal.


Resultat d'imatges de bacterias de la flora intestinal
 La flora intestinal
Han observat que el fet  d'administrar antibiòtics elimina alguns bacteris, provocant un canvi en la composició de les cèl·lules immunes del fetge, influint en el creixement dels tumors. La mort d'aquests bacteris va provocar l'aparició de tumors hepàtics més petitis i en menor quantitat. Això és degut a que la desaparició d'aquests bacteris va donar lloc a un increment en la quantitat de cèl·lules NK (asesines), que és un tipus de limfòcit T encarregat de controlar i regular els tumors. A més, es va mostrar que es donà un increment d'una proteïna anomenada CXCL16 en les cèl·lules de les parets del capil·lars hepàtics, causat per l'acumulació de cèl·lules NK en el fetge.

L'augment de producció del CXCL16 és gràcies als àcids biliars i amb això aconseguríem canviar el nombre de cèl·lules NK i, per conseqüència, la cifra de tumors. S'ha comprovat que també es pot fer en humans.

Finalment, han descobert un bacteri residit en l'intestí, anomenada Clostridium scindens, responsable de controlar el metabolisme dels àcids biliars en l'intestí, donant lloc a la regulació de CXCL16, l'acumulació de cèl·lules NK i el creixement tumoral.

Per obtindre més informació sobre la notícia original publicada pel periòdic ABC, clique ací

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Muy interesante, sobretodo el descubrimiento de la bacteria residente en el intestino. No te acostarás sin saber una cosa más, de verdad muy entretenido.

P A M ha dit...

Me parece muy interesante esta noticia ya que desde el 1980, la incidencia del cáncer de hígado se ha triplicado, es por eso que tenemos que buscar soluciones para poder frenarlo. He leído una noticia recientemente en la que se aplica un fármaco llamado nivolumab para combatir este tipo de cáncer. Este fármaco actúa como inmunoterapia. Para más información te dejo esta página donde puedes consultarlo http://www.elmundo.es/ciencia-y-salud/salud/2017/04/21/58f9f276468aeb1c2f8b4621.html

Espero que gracias a estos dos hallazgos se puedan hacer grandes avances en el tratamiento del cáncer de hígado.

BEH ha dit...

Aquest blog a sigut molt entretingut i productiu ja que m'ha aportat molta informació sobre el càncer de fetge. Em pareix molt bé que apareguen nous tractaments per al càncer de fetge ja que han baixat molt la taxa de mortalitat els ultims anys.