dijous, 30 de maig del 2019

Mètode per a previndre la neumonía

El Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Respiratòries (CIBERES) del Institut San Carlos III, després de 8 anys d'investigació, han descobert un mètode de predicció del grau amb que afecta la malaltia de la neumonía en els seus afectats.

La neumonía és una infecció en l'aparell respiratori que provoca la inflamació dels sacs aeris dels pulmons, però no té perquè inflamar-se en els dos pulmons. Pot ser produida per bacteris, virus o fongs.

Imagen relacionada
L'objectiu de la investigació és determinar en poc temps si una persona amb símptomes d'aquesta malaltia sofreix el grau agressiu, anomenat distrés respiratori, o el grau més baix el qual la seua recuperació és només una freqüent observació ambulatória fins que se recupere el malalt. A més dintre del grup de pacients amb un estat agressiu de la neumonía es pot diferenciar als pacients amb una infecció provocada per un virus dels que estan infectats per una bacteria.

El descobriment consisteix en detectar un signe metabòlic de la malaltia en diverses mostres sanguínies dels pacients mitjançant un anàlisi espectroscòpic de resonància magnètica nuclear que permitia augmentar en una sola prova els metabolits que hi ha en una mostra biològica. En aquestes mostres es troben uns biomarcadors metabòlics que permeten detectar en poc temps com evolucionarà la malatia i així tractar i combatre-la molt més prompte del que es realitza ara.

Segons els investigadors que han colaborat en aquest esdeveniment, reconeixen que el més difícil de la investigació fou la prova que els feren a alguns pacients ja que en aquell experiment no podría intervindre ninguna altra malaltia en els pacients, del contrari faria que el resultat del estudi no fora fiable al cent per cent aleshores van intervindre nombrosos metges per a controlar aquestes situacions.

Aquest avanç es podria convertir en una ferramenta molecular i metabòlica imprescindible en clíniques per a poder controlar més l'estat en que es troba el pacient en cada moment de la malaltia.

Notícies com aquestes em pareixen molt satisfactories ja que em pareix que la neumonía és una malaltia molt normalitzada per la societat i fins i tot a vegades la prenem com si fora un constipat que ens podem curar a base de antibiòtics durant una setmana o menys i pareix que la deixem un poc de costat, peò tot açó no deuria ser així. És una malatia molt perillosa ja que ens pot provocar la mort en estats molt extrems i només a causa d'un microorganisme, aleshores amb avenços com aquest es fa veure la importància que li donen alguns i el sacrifici i dedicació per seguir buscant solucions per a combatre a les malalties.

La notícia fou publicada per l'Agència Sinc el 24 de maig de 2019, si voleu saber més, feu click ací.