diumenge, 26 de maig del 2019

Antibiòtics eficaços per tractar l'endometriosi

Els investigadors de la Univeristat de Washington en els EUA, han trobat, en ratolins, que el tractament amb un antibiòtic redueix les lesions provocades per l'endometriosi. Aquest medicament s'anomena metrionidazol i els investigadors estan pensant en fer un assaig clínic per provar el medicament en dones amb aquesta condició dolorosa. Les dones s'enfronten amb moltes dificultats a l'hora de rebre un tractament de qualitat per a aquesta malaltia crònica que afecta a unes 200 milions de dones en el món.

Resultado de imagen de endometriosisL'endometriosi afecta a les dones en la seva vida reproductiva. Això ocorre quan l'endometri es sitúa fora del seu lloc original, es a dir, fora del úter. Amb símptomes com problemes d'esquena i intestinals, infertilitat, dolor pèlvic crònic, relacions sexuals doloroses... Per això, l'endometriosi pot afectar en tots els aspectes de la vida de les dones.

En el nou estudi, els investigadors han analitzat el efecte d'aquest antibiòtic en els ratolins. Els resultats van mostrar que el tractament dels animals amb metrionidazol va reduir la grandària de les lesions relacionades amb l'endometriosi en l'intestí. Aquest efecte beneficiós  no només es produïa si el tractament s'iniciava abans de que es formaren lesions, sino que també hi havia menys lesions quan el tractament s'aplicava després de l'endometriosi.

Els científics ja sabien que les dones joves i les xiquetes amb major susceptibilitat a contraure malalties intestinals tenien més probabilitats de desnvolupar endomentriosi. En aquesta investigació s'ha vist que alguns dels microbis intestinals relacionats amb inflamacions a l'intestí ocupen un lloc destacat en l'endometriosi. Quan van tractar als ratolins amb el metrionidazol, les lesions es van reduir i les inlfamacions intestinals també.

Resultado de imagen de endometriosis
Endometriosi
No obstant això, altres antibiòtics provats en l'estudi no van disminuir les lesions ni van baixar les inflamacions. A més, l'equip d'investigació va trobar que els nivells d'un tipus protector de bacteris intestinals eren molt baixos en ratolins amb endometriosi, per la cual cosa, els científics creuen que a part dels antibiòtics, és possible utilitzar probiòtics per agumentar els nivells de bacteris protectors a l'intestí. La salut del nostre intestí afecta a aquesta malaltia, és per això que els aliments que ingerim poden afectar als bacteris de l'intestí i en conseqüència a l'endometriosi. Per tant, hem d'assegurar-nos de tenir hàbits saludables i menjar una dieta equilibrada.

Aquest estudi és emocionant ja que obri noves portes en l'identificació de bacteris que afavoreixen l'endometriosi i, a més, ens permet realitzar futurs estudis dirigits a desonvolupar formes més senzilles per tractar l'endometriosi. Aquesta notícia fou publicada el 30 d'abril de 2019 pel diari ABC, per vore la notícia original feu click ací. L'estudi va ser publicat en la revista Human Reproduction. Imatges extretes d'ací i d'ací.

2 comentaris:

GCP ha dit...

Em pareix realment important aquest avanç, ja que l'endometrosi es una enfermetat molt present en les dones, però no se li dona la importància necessària. Espere que pronte siguem capaços de trobar una cura.

AAO ha dit...

Creo que este post es bastante interesante y necesario sobretodo para que las mujeres tengamos en cuenta esta enfermedad y los hombres también por supuesto aunque no la sufran. Muy buen trabajo.