diumenge, 19 de gener del 2020

Compostos que neutralitzen el càncer de fetge

Científics de l'Institut de Ciències del Càncer de Singapur (CSI), de la Universitat Nacional de Singapur y del Institut del Genoma de Singapur (GIS) han descobert 4 compostos farmacològics potencials que es dirigeixen al carcinoma hepatocel·lular (CHC). El CHC està present en el 85% dels càncers de fetge. La manca d'intervencions terapèutiques efectives per combatre'l ha convertit al càncer de fetge en la segona causa principal de la mort per càncer en tot el món. Els medicaments actuals, com el sorafenib i el regorafenib, utilitzats per tractar el CHC no són duradors i només es solen utilitzar en pacients amb CHC en un estat avançat. És per això que es necessiten nous avanços terapèutics.

Identifican prometedores compuestos que ‘matan’ el cáncer de hígado
El CHC representa el 85% dels càncers de fetge.
Per tant, l'equip d'investigació va desenvolupar una plataforma de detecció de fàrmacs dirigida per al gen del càncer amb la finalitat d'identificar candidats a drogues contra SALL4, una proteïna vinculada al CHC. Aquests candidats poden resoldre la insatisfacció mèdica i donar lloc a més tractaments efectius per al CHC. L'equip d'investigació va trobar 4 compostos naturals que es dirigeixen a SALL4. A més a més, s'ha descobert que la proteïna es reactiva en diversos tipus de càncer, sobretot en el tumors CHC.

Aquests compostos naturals poden limitar el creixement de cèl·lules canceroses de CHC lligades al SALL4. Els compostos van resultar ser inhibidors de la fosforilació oxidativa, una via metabòlica que promou el creixement de cèl·lules canceroses amb alta presència de SALL4.

El compost natural més potent, la oligomicina, tenia més eficàcia que el fàrmac sorafenib, i també va mostrat poca toxicitat a dosis efectives. Aquest compost també resulta eficaç per suprimir altres càncers relacionats amb SALL4, com el de pulmó. La investigació va demostrar que SALL4 és una espècie de biomarcador potencial que els metges utilitzen per seleccionar pacients que es poden beneficiar de la inhibició de la fosforilació oxidativa, i així interrompre el metabolisme de certs tipus de tumors.

Seminoma stained with SALL4 antibody
SALL4
Cal recordar que el càncer de fetge és el sisè càncer més comú en tot el món i la mancança en els tractaments terapèutics és un greu problema. Per això, el desenvolupament de la detecció de fàrmacs proporcionarà un procés de descobriment de drogues més eficient i aleshores els tractaments per al càncer de fetge seran molt més precisos i eficaços. En el futur es planteja desenvolupar més inhibidors de la fosforilació oxidativa amb l'esperança d'oferir un millor tractament per als pacients amb càncer relacionat amb SALL4.


Aquesta notícia va ser publicada el 2 de gener de 2020. Per llegir la notícia original feu clic ací. Imatges extretes d'ací i d'ací.

1 comentari:

MPB ha dit...

Estamos ante una noticia muy interesante, ya que puede suponer una revolución en el mundo de la medicina, al igual que muchos otros descubrimientos. Pero a diferencia de estos, este además podrá beneficiar a muchas personas y darles más opciones de luchar contra su cáncer, porque, como bien se dice, el cáncer de hígado es uno de los más comunes, pero a su vez no tiene un tratamiento realmente eficaz. Gracias a estos investigadores y a muchos otros, estas personas podrán llegar a tener acceso a tratamientos como este y así facilitar un poco su lucha contra el cáncer y darles más calidad de vida y supervivencia una vez diagnosticado este cáncer.
Para poder conocer un poco más como es el cáncer de hígado y los posibles tratamientos que hay actualmente, para así poder ser conscientes de lo que esta investigación podría suponer, os dejo un link a continuación: http://cancer-higado.es/tratamientos-del-cancer-de-higado/