dissabte, 26 de gener del 2013

La estreta relació entre el Parkinson y els pesticides.


La notícia ha sigut extreta de: Noticias de la Ciencia


Un grup de neuròlegs ha trobat diversos indicis de que alguns pesticides i el Parkinson estan vinculats. El contagi ha arribat fins aquelles persones que no van tindre un contacte directe amb el camp, només treballaven o vivien prop, probablement per la inhalació d'aquestes molècules transportades pel vent. Aquests investigadors han descobert recentment que hi ha un vincle entre la malaltia de Parkinson i el pesticida benomyl, tot i que aquest va ser prohibit per l'APAEU a causa dels seus efectes toxicològics que podia provocar tumors al fetge, malformacions cerebrals, efectes nocius reproductius i carcinogènesi en general, però els seus efectes encara romanen desde 2001.

Els resultats de la seva investigació van suggerir que els efectes que causava el pesticida també estaven presents en persones que pateixen el Mal de Parkinson sense estar exposades a aquest compost químic. S'afirma que l'exposició al benomyl posa en marxa una cascada d'esdeveniments cel·lulars que poden conduir al desenvolupament d'aquesta malaltia. Aquesta substància no deixa que l'enzim ALDH controli la toxina DOPAL, que es troba de forma natural al cervell, i quan aquesta no és manté a ratlla s'acumula, danya a les neurones i augmenta el risc que la persona desenvolupi el Mal de Parkinson.

Els investigadors creuen que amb els seus descobriments podran trobar un fàrmac que protegeixi l'activitat de la ALDH, fet que podria retardar l'avanç de la malaltia, encara que el malalt no estigui afectat per pesticides. Aquest progres seria de gran ajuda ja que la malaltia de Parkinson és un trastorn neurodegeneratiu que afecta milions de persones a tot el món.

En la meua opinió crec que aquest fet pot arribar a tindre una gran utilitat ja que hi ha un gran nombre de persones que pateixen Parkinson, i el desenvolupament d'un nou fàrmac podria ajudar a retardar la malaltia, ja que quan es manifesten els símptomes d'aquesta malaltia, el cervell del malalt ja ha perdut més de la meitat de les neurones, conegudes com neurones dopaminèrgiques.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Segons aquesta notícia la frase següent no es del tot vertadera: "Viure al poble o al camp és de lo millor" ja que també té els seus desavantatges, un és la relació dels pesticides utilitzats al camp amb el parkinson. És una notícia important, ja que cada volta el Parkinson afecta a més població española i trobar els seus posibles origens és prou important, per intentar aturar-lo.