dimarts, 7 de febrer de 2012

Platja de la Corba de Benicàssim

Aquesta noticia, fa referència a les obres realitzades fa una dècada en la Platja de la Corba de Benicàssim, en la que van eixamplar el litoral a causa de l'augment del turisme. Aquestes obres, van costar 2,5 milions d'euros ja que en principi, no tenien pensat en rentar l'arena artificial, obtinguda de la producció a les fàbriques, però després, amb l'idea de filtrar-la van deduïr que s'obtindrien més beneficis per al futur, ja què d'aquesta manera, als anys posteriors s'evitarà la compactació d'ella, a més de que no es produiren sots a la platja, i això suposava un augment del capital que ès tindria que invertir per a la seua construcció, però també un estalvi de diners a la llarga ja que s'evitaven els dos efectes anteriors i no feia falta fer una remodelació. A més aquesta sorra artificial va ser recoberta per una capa d'arena natural obtinguda del fons marí i de les desembocadures dels rius, que va ser allissada per màquines per a que fóra mes comfortable per a les persones, també van plantar vegetació per una millor visió de la zona. Per altra banda cada cert temps es prepara sorra a l'entrada de la platja per a renovar l'anterior quan pase el mal temporal i tindre un estiu amb sorra de bona qualitat, com estan fent aquest any 2012. Encara que aquesta platja haja quedat bonica i els turistes poden disfrutar d'una platja més, la construcció d'aquesta platja artificial provoca un canvi en la dinàmica litoral.

1 comentari:

Amàlia Pérez ha dit...

Sense cap dubte, en els últims anys s'ha incrementat el turisme en la nostra comunitat.
D'una banda, la intenció d'ampliar una platja i <> per a satisfer els turistes que allí estiuegen, oferint-los una major comoditat.
Però d'altra banda, esta ampliació a costat milions i és una favada, ja que Castelló té suficients costes perquè tots els turistes i els habitants de la nostra província puguen gaudir del relax i els avantatges que ens oferix l'estiu.
Però almenys, els dirigents d'estes obres han pensat en el futur i van decidir filtrar l'arena a fi d'obtindre més beneficis en un futur, ja que d'aquesta manera, als anys posteriors s'evitaria la compactació d'aquesta i no es produiríen sots, cosa que haguera suposat un augment del capital que s'haguera haver d'invertit per a la seua construcció, com bé s'arreplega en l'anterior notícia.