dilluns, 1 de maig del 2017

El perquè de la resistència cancerosa.

Avui en dia el càncer és una de les enfermetats que més ens preocupa per ser tan impredictible, i el càncer de mama és uns dels més freqüents en la societat. Normalment s'utilitza com a tractament la quimioteràpia, però s'ha descobert que aquest pot perdre efectivitat a la llarga perquè les cèl·lules s'acostumen i es fan inmunes, de manera que com més voltes s'aplique major resistència tindran aquestes.

L'Institut d' Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) ha descobert l'existència de dos tipus diferents de cèl·lules tumorals: les sensibles al tractament, anomenades triple negatius, que no presenten receptors hormonals; i les més resistents, anomenades luminals.

Gràcies a açò, s'ha aconseguit reduïr aquesta resistència d'algunes de les cèl·lules canceroses a aquest tractament establint un període de descans mitjançant el qual els tumors afectats es desacostumen a l'acció de la teràpia i recuperen la sensibilitat. Per això, es creu que es pot aplicar altra volta el tractament a aquelles persones que pateixen càncer i que recauen uns anys després d'haver "curat" l'enfermetat, ja que aquestos anys que passen fins que tornen a patir-la serveixen com a període de descans.

També s'ha descobert de què depén la resistència de cada persona que pateix càncer a la quimioteràpia: de la proporció entre les seues cèl·lules sensibles i les resistents, que ve donada des del naixement del tumor però por modificar-se amb l'acció del tractament,

He elegit aquesta notícia perquè cada descobriment que es fa d'acord amb el càncer em pareix un gran avanç, ja que crec que és una de les malalties més greus d'avui en dia i que més preocupa a tot el món, perquè provoca moltes morts, la seua cura no és fàcil i no es pot predir. Per això crec que és necessària una solució efectiva quant més aviat millor, i que s'ha d'invertir en la seua investigació.

Aquesta notícia està relacionada amb el bloc de citologia de l'assignatura de biologia de 2on de batxillerat.

Per a més informació, click ací.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

El cáncer de mama es uno de los cánceres que más afecta hoy en día y el que más nos preocupa a las mujeres. Opino que es un tema del cual se han hallado muchas alternativas para prevenirlo e incluso combatirlo, pero que aún queda un largo camino de investigación para acabar con él. La noticia habla de como las células cancerígenas resisten en el organismo del paciente y de como se podría solucionar esta resistencia, que tantas dificultades provoca a la hora de vencer al cáncer. La esperanza es que algún día se publique alguna noticia donde nos cuente que ya se ha descubierto la cura a estos problemas.

Aquí os dejo una noticia bastante interesante de como nuestras células intentan destruir al cáncer: http://elpais.com/elpais/2015/05/19/ciencia/1432030640_272054.html

Unknown ha dit...

Me ha parecido una noticia muy interesante, ya que por desgracia el cáncer de mama es una de las principales preocupaciones hoy en día. Sabiendo que las víctimas de esta enfermedad están aumentando con los años, cualquier avance ya sea en su prevención o en su tratamiento es muy importante. Me gustaría destacar el comportamiento que aparece en las células una vez ya están acostumbradas al tratamiento, porque es el mismo que presentan las personas hacia simples antibióticos. Esto provoca una limitación en los tratamientos cosa que no es para nada beneficiosa. Como ya he dicho todos los avances en cuanto al conocimiento del cáncer son importantes, por eso adjunto una noticia sobre un libro que recoge todos los avances respecto al tema: http://www.europapress.es/navarra/noticia-especialistas-cun-recogen-libro-avances-tratamiento-cancer-mama-20120415130405.html