dijous, 4 de maig del 2017

La perillosa falta de nutrients.

Sempre ens han dit que hem de seguir una bona alimentació i una dieta sana i equilibrada, i sabem que és el millor per a la nostra salut, però realment no som conscients del gran perill que suposa una falta de nutrients en les nostres cèl·lules, i tampoc de que aquesta falta de glucosa pot provocar inclús la seua mort.

L'Insitut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) ha fet un estudi sobre aquest tema. Normalment per a produir una mort cel·lular controlada són els mitocondris els que hi participen, però en el cas de la falta de glucosa les cèl·lules creen els 'receptors de mort', que activen una actuació similar a la del nostre sistema inmunitari, en el qual gràcies a aquestos receptors s'uneixen els limfòcits a la cèl·lula i aquesta és destruida.

Es pensa que aquest procés té lloc degut a que la mancança nutriets estresa al reticle endoplasmàtic cel·lular i es genera una senyal d'alarma. Com que la funció del reticle endoplasmàtic és la de sintetitzar proteines, components bàsics dels receptors de membrana, amb aquesta senyal es comencen a fabricar receptors de mort que es desplacen fins la membrana cel·lular, on són reconeguts pel sistema inmunitari i aquest mata la cèl·lula.

Aquest és el procés que ocorre en els centres d'alguns tumors als quals no arriben nutrients.

He agafat aquesta noticia perquè m'ha paregut prou sorprenent que una mala alimentació en la qual no es proporcione una quantitat suficient de nutrients puga causar uns danys tan grans a l'organisme. Pense que la majoria de persones no són conscients d'açó i ho hauriem de tindre en compte tot el món a l'hora de seguir qualsevol dieta. També pense que aquest fenómen que provoca el reticle endoplasmàtic podria ser aprofitat per a la destrucc
ió de tumors.

Aquesta noticia està relacionada amb els blocs de microbiologia, inmunologia i citologia de l'assignatura biologia de 2n de batxillerat.

Més informació ací.


1 comentari:

Unknown ha dit...

Crec que és un post molt interessant perque llegint-lo ens adonem poc a poc de que una mala alimentació no és cap tonteria i que pot arribar a portar fins i tot a la mort de cèl·lules del nostre cos. Volia comentar una serie de altres problemes que causa la mancança de nutrients suficients, ja que considere que es molt important que tot el mon ho tinga en compte, i més actualment, que som molt propensos al ingerir menjar ràpid i de poca qualitat. Ací deixe una pàgina explicant deu conseqüències de una mala alimentació :https://www.lifeder.com/consecuencias-de-una-mala-alimentacion/
i ací una altra del que ocorre si menjem massa poc, que estaria més directament relacionat amb el que ens ha contat Alba: http://muyfitness.com/cuales-son-efectos-lista_23452/

Considere que s'ha de consienciar desde el prinicipi a la gent del paper fonamelnatl de una bona alimentació per a evitar problemes físics i fins i tot psicològics, així com l'anorexia o la bulímia, relacionades íntimament amb aquest tema.