diumenge, 18 de novembre del 2012

Els mosquits també tenen preferències


De segur que alguna vegada t'has preguntat quina és la raó per a que els mosquits sempre et piquen a tu. Bé doncs igual que els éssers humans sempre hem tingut preferències a l'hora d'escollir que mengem, aquests petits insectes també les tenen a l'hora d'escollir de qui s'alimentaran.

En primer lloc cal dir que els mosquits sempre localitzen a les seues preses per l'emissió de CO2 que aquestes produeixen per tant les embarassades i les persones més grans (físicament) són preses més habituals.
Aquests insectes també tenen preferència en quan al sexe de la persona. Prefereixen a les dones perquè aquestes tenen la pell més fina i per tant els resulta menys complicat travessar la pell femenina que la masculina.
A més a més, normalment (segons un estudi realitzat al Japó), el tipus de persona preferida pels mosquits es la que té de grup sanguini 0, i la persones més rebutjades aquelles de grup sanguini A o B.
Però tot no acaba ací perquè aquests artròpodes prefereixen a les persones amb un nivell de bacteris equilibrat ja que eviten a les persones amb una alta quantitat de bacteris a la pell però també als que en tenen massa pocs.

Crec que aquesta notícia es una bona resposta a la pregunta plantejada tantes vegades per tots " I perquè em piquen a mi i a tu no ?".







3 comentaris:

Ana Bartoll ha dit...

Només llegir el títol d'aquest post m'ha atret i m'ha sorprès l'informació donada. Es veritat que molts de nosaltres ens solem preguntar perquè ens piquen a uns més que els altres, jo m'identifique més en els que sempre em piquen, i confirmant la teua notícia pot ser em piquen els mosquits perquè el meu grup sanguini siga 0. Realment crec que aquest ha sigut un post molt útil i de interes general, m'ha agradat molt saber el perquè a una resposta tan "popular" i a la vegada desconeguda.

Rafa Arroyo ha dit...

Vaja, i jo que pensava que era un factor psicològic el que et feia pensar que et piquen més. Post realment interessant, tal volta amb aquest descobriment es puguen fer repelents més eficaços.

Adara García Gutiérrez ha dit...

Me parece una noticia muy interesante, ya que es verdad que todos nos preguntamos porque siempre nos pican los mosquitos a nosotros y al resto de la gente no. Yo al igual que Ana también me identifico con el grupo de gente que suelen picar, posiblemente porque mi grupo sanguíneo también es 0.