diumenge, 18 de novembre del 2012

Els suplements de Vitamina D no ajuden al refredat en adults sans


Una investigació confirma que amb suplements de vitamina D no es reforça l'organisme contra el refredat, aquells individus que tenen uns nivell adequats de la substància no redueixen la probabilitat de que els siga contagiada, només és eficient aquesta tècnica en persones que tenen una deficiència de vitamina D.


Van participar 322 adults sans, els quals la meitat van rebre dosis de vitamina D, i l'altra part va servir com grup control, administrant-lis la mateixa quantitat  d'un placebo, després de cert temps no es va observar ninguna diferencia entre els dos grups. Els autors comenten que aquesta dosis en adults san no redueix l'infecció del tracte respiratori superior. Un dels investigadors destaca que hi han altres estudis però que tots tenen alguna debilitat, un d'aquestos treballs va analitzar els nivells de vitamina D en un gran nombre de persones, i es va mostrar que aquells que presentaven una deficiència de la substància eren més propensos a patir un refredat.


Aquest últim estudi ens indica que el suplement de la vitamina no fa reduir les probabilitats de refredar-se en adults sans, però en població amb deficiència de vitamina D no és del tot segur, ja que van participar poques persones amb nivells baixos de la vitamina. Com a conclusió van extreure que "La única forma de eludir el resfriado es evitar completamente el contacto con las demás personas".

Segons he entès les afirmacions que es fan de que el suplement de vitamina D redueix la probabilitat de refredar-se és falsa, ja que només pot ser probable en aquelles persones que tenen un nivell baix del compost, o en xiquets. Jo crec que deurien de buscar un altra substància que ajudara pervindre aquest tipus de enfermetat tan comuna entre nosaltres.

Es pot encontrar la següent notícia en SINC

1 comentari:

Laura Ramos ha dit...

Em pareix una noticia molt interesant que desmonta la creença de que la vitamina D cura els refredats, cosa que he escoltat desde que era menuda. A més pense que tens rao al dir que fa falta un remei que de veritat ajude a curar o almenys a previndre els refredats. És important que continuen amb aquestes investigacions ja que podrien ajudar a moltísima gent.