diumenge, 11 de novembre del 2012

La impressionant "mà de Terminator", el millor braç biònic creat mai


Notícia extreta del diari digital ABC, el 8 de Novembre del 2012




Nigel Ackland, un home de 53 anys del Regne Unit treballava com a obrer en una empresa de fosa de metalls i fa cinc anys va perdre el seu avantbraç dret en un accident laboral. Després de que li amputaren part del braç, els creadors de la mà Bebionic es posaren en contacte amb ell. Aquesta empresa en l'any 2010, ja va aconseguir l'autèntica gesta científica de proporcionar l'implant del primer braç biònic d'alta sensibilitat a un altre xic.
 Amb l'avanç continu de la tecnologia, aquesta empresa va perfeccionar la seva mà Bebionic, i Nigel va rebre la tercera versió de la mà. Aquesta va ser fabricada amb un aliatge d'alumini pel Grup RSLSteeper, una firma que porta anys explorant com millorar les pròtesis per fer-les cada vegada més humanes. La seva mà biònica inclou 14 formes diferents d'agafar i una gran varietat de moviments fins tal punt de qué Nigel afirmà sentir-se com el mateix Terminator. De manera que la nova versió, és capaç de realitzar accions tan delicades i sensibles com trencar ous, utilitzar el teclat de l'ordinador i el ratolí, agafar ampolles de vidre sense que es fragmenten i tocar el piano.

El preu de la mà Bebionic ronda entre 25 mil i 30 mil dòlars, pero l'empresa vol fer més accesibles aquest tipus de pròtesis i pretén trobar en uns anys la forma de crear aquestes pròtesis d'una manera més econòmica, sense que afecte a la seua funció.

Us deixe amb un vídeo, en el que Nigel ens mostra alguns usos del seu braç biònic.



Aquesta notícia estaria relacionada amb el temari de Biologia humana i més concretament dintre de l'aparell locomotor que dins d'uns mesos estudiarem.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

És una notícia sorprenent i d'actualitat que reflexa els grans avanços tant tecnològics com científics, també cal destacar que comporta la unió de la medicina i la tecnologia per donar lloc a productes sorprenents com aquest.
L'altre dia vaig veure un reportatge sobre açò on deien que s'estava estudiant per a que amb el teu pensament pogués moure el braç biònic d'una forma natural i amb multiples moviments.
Però encara tardarà a estar a un preu accessible a tota la societat, ja que aquest producte en l'actualitat té un cost molt elevat.

Laura Ramos ha dit...

Es una noticia molt interesant. Són sorprenents tots els avanços tecnologics que hi ha. Si l'accident li haguera ocorregut fa deu anys haguera tingut que apendre a viure sense un braç en canvi ara pot fer una vida practicament igual a la de avans. Es curios vore com desenvolupe tasques complexes i a més perfectament amb el braç biònic. Per raons com aquesta la investigació no deuria aturar-se mai.