A dia d'avui conviuen a tot el món al voltant de 30 milions (i més de 800.000 espanyols) amb Alzheimer, malaltia neurodegenerativa que suposa fins a un 60-70% de tots els casos de demència. Una malaltia la incidència, segons alerten els experts, s'haurà triplicat ja per a l'any 2050. La raó s'explica pel progressiu procés d'envelliment de la població i, sobretot, per la falta de tractaments capaços de frenar-la, menys encara de curar- . No obstant això, el seu risc d'aparició es pot reduir adoptant un estil de vida saludable i mantenint una 'activitat mental' adequada (com seria per exemple llegir llibres o fer mots encreuats). I així mateix, mantenint una actitud positiva cap a l'envelliment.
`Edadisme´
El 'edadisme' és un terme encunyat en 1968 pel psiquiatre Robert Butler per referir-se a la discriminació que, fruit dels sentiments o pensaments negatius de la societat sobre l'envelliment, pateixen moltes persones grans per causa de l'edat. Un terme que també s'ha traduït com a 'viejismo'.
Acabar amb els prejudicis.
Els resultats van mostrar que, amb independència d'altres factors ja identificats que influeixen en l'aparició de la malaltia, el risc de desenvolupament d'Alzheimer es va reduir en més de la meitat en els portadors de la variant genètica 'ApoE4' en funció que mantinguessin una actitud positiva (risc del 2,7%, o negativa 6,1% -) sobre l'envelliment.
Hem de lluitar contra els estereotips negatius que, sobre l'envelliment, no només afecten els més joves, sinó la societat en general. Actitud a la vida!
Para consultar la notícia original del periódic ABC, clica ací.
1 comentari:
Em pareix una notícia molt interessant, ja que reflexa el que tindrien que fer les persones per a combatre dificultats en la vida. En aquest cas l'actitud positiva ajuda a prevenir l'Alzheimer.
Publica un comentari a l'entrada