diumenge, 18 de novembre del 2012

La Vitamina C contra la osteoporosi.

En un model animal es va demostrar que la Vitamina C protegeix activament contra la osteoporosi, enfermetat dels ossos que comporta el deteriorament del teixit ossi, provocant una major fragilitat ossia i més risc de sofrir fractures.

Aquesta enfermetat es més comú en dones que homes, es sol donar en major percentatge quan més alta es l'edat de la persona, es a dir, tenen més risc de patir osteoporosi les dones de més de 80 anys, exactament son un 70% de la població.

Des de fa alguns segles es sap que la deficiència de Vitamina C, pot produir escorbut i fragilitat òssia, i qui ingereix un alt nivell de Vitamina C experimenta una major massa òssia en les persones. Un nou estudi realitzat fa poc, assenyala que aquells ratolins que consumeixen grans quantitats de Vitamina C, experimenten un creixement del teixit ossi per a protegir el esquelet. L'efecte es produeix induint a certes cèl·lules, els osteoblasts, a diferenciar-se en cèl·lules madures, per donar lloc al teixit ossi. Només cal comprovar que fins que punt els suplements dietètics de Vitamina C poden ajudar a prevenir l'osteoporosi en persones.

A mi em sembla que es deuria de ingerir una quantitat moderada de Vitamina C, no només per que pot ajudar a prevenir la osteoporosi, sinó també perquè menjar taronges i tot tipus de fruites son una part fonamental de la nostra dieta, ja que sense consumir unes quantitats necessàries de cada tipus de aliments el nostre cos no podria treballar amb totes les seves facultats, i pot ser la manca de algun aliment podria produir greus conseqüències per a la nostra salud.


Per veure la notícia entreu en Notícias de la Ciencia

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Em pareix un post molt interessant,per a donar a conèixer les propietats de la vitamina C en tots nosaltes, en concret per a convatre l'osteoporosi. Una malaltia que afecta molt en la nostra societat cada vegada més envellida.
Per sort tenim a l'abast una font de vitamina C com són les taronges, i que avegades no ens adonem de la sort que tenim al haver nascut en un lloc on no ens falta de res.

Patricia Ibáñez Marín ha dit...

Me parece un post muy importante para la posible investigación sobre la utilización de este vitamina para mejorar la salud de las personas que padecen esta enfermedad, ya que, es muy probable que la mayoría de la población la suframos en un futuro si no, la estamos sufriendo ya.