dijous, 5 d’abril de 2018

La nacra podria tornar al Mediterrani!La nacra és un mol·lusc bivalve endèmic del mar Mediterrani. Aquest mol·lusc té la peculiaritat de ser un dels més grans que el Mediterrani posseeix, ja que la seua llargària pot ser de fins a 1 metre i poden viure més de 20 anys.


Aquesta espècie casi es va extingir en el 2016. Temps després, un grup d'investigadors del Instituto Mediterráneo de Estudios Avanzados (IMEDEA),  del  Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i amb la ajuda de la Universitat de les Illes Balears (UIB) han descobert que aquesta espècie es podria recuperar si la connectivitat en els gens d'una altra espècie veïna (situada en una zona més occidental) fora correcta.

Els resultats dels estudis van mostrar que, a pesar de la llunyania entre les dues espècies, l'intercanvi genètic entre elles era possible. Els investigadors van descobrir que el fluix genètic que es produïa entre les dos espècies no sols era compatible, si no que també millorava la salut genètica de les nacres filles.


El següent vídeo mostra un petit resumen de la situació de la nacra en el Mediterrani i, a més, mostra més informació important sobre aquest tema:
Des del meu punt de vista, pense que és molt important avançar en el tema de la genètica ja que gràcies a ella s'ha pogut evitar la desaparició de una espècie animal, en aquest cas la nacra.  
Pense que aquest fet és important, ja que potser si haguérem tingut aquest coneixements sobre la genètica en el passat, igual haguérem pogut evitar alguna extinció d'espècies animals. A més, avançar en aquest camp potser que implique evitar extincions d'animals en un futur.

Aquesta notícia està relacionada amb l'apartat de genètica del llibre de 2n de Batxiller.

Ací es pot veure la notícia en la que m'he informat.