dilluns, 1 d’octubre del 2012

Més de 165.000 hectàrees s'han cremat per incendis forestals durant el 2012

L'any 2012 ha sigut el pitjor any en dècades en quant a incendis forestals a Espanya.Una de les causes de esta gran quantitat d'incendis que els ha afavorit són les condicions meteorològiques extremes com: la escassetat de plutges, les altes temperatures, la baixa humitat i les fortes ràfagues de vent. El resultat de tot açò ha sigut més de 165.000 hectàrees arrassades a causa del foc en Espanya. 
L'any passat es van veure afectades 84.490 hectàrees en total a causa dels incendis, mentre que les d'aquest any quasi s'han duplicat. Tota esta pèrdua de patrimoni natural tardarà molt de temps en recuperar-se.
Això ha fet modificar les conseqüències penals  i canviar les lleis per endurir el càstig en els casos de incendis intencionats; ja que de tots els incendis un 5 % ha sigut per causes naturals i el 95 % han sigut intencionats.
Les comunitats autònomes més afectades van ser: La Comunitat Valenciana, Les Illes Canàries, el nord-oest de Castilla i Lleó, Catalunya...


Visió de les flames d'un incendi

Per a veure la notícia completa: SINC 03 septiembre 2012
Gràfic: 20minutos.es

1 comentari:

Reinaldo Bonifas Roig ha dit...

Es una pena la veritat de que es cremen tantes hectàries, sobretot a la nostra comunitat. No done la mateixa felicitat veure un bosc verd que veurel tot negre per les cendres.