dimarts, 16 d’octubre del 2012

Descobreixen com previndre infeccions de coronavirus.


Investigadors del Centre Nacional de Biotecnologia del CSIC, han realitzat un estudi que mitjançant el sistema immune es poden prevenir infeccions de coronavirus, uns virus envoltats per cadenes de ARN que provoquen malalties respiratòries o intestinals.

Aquest estudi està publicat en la revista PLOS Pathogens, on ens mostra que els coronavirus s’uneixen a les proteïnes, que són les receptores, però mitjançant els anticossos,  aquests impedeixen la unió, i aporten una informació important per a la fabricació de vacunes per prevenir estes infeccions. La proteïna S, que es troba en els coronavirus, s’encarreguen de començar la infecció mitjançant la unió de virus als receptors, en una regió de la proteïna S, anomenada “Tip”.

Estructura de un coronavirus

En aquesta investigació es dona a coneixer, que esta regió “Tip” serveix de diana als anticossos que neutralitzen la infecció de coronavirus. A  la vegada també es mostra la primera estructura de la Aminopeptidasa-N, enzim relacionat amb processos necessaris per al creixement i metàstasi de tumors. Amb el desenvolupament de nous fàrmacs i açò pot ser una nova via per al disseny de noves drogues contra el tractament de càncer.
Durant la infecció viral o quan se subministra vacunes amb virus inactius, el sistema inmune genera gran varietat d’anticossos contra les regions de les proteïnes, molts dels quals no prevenen la infecció.


1 comentari:

Rafa Dep.BioGeo ha dit...

Notícia de gran importància ja que es poden matar dos pardals d'un tir, per un costat, millorar mitjançant vacunes la no infecció amb coronavirus, i per l'altra estudiar millor la aminopeptidasa-N relacionada amb la metastasi de tumors

Relació amb el currriculum?
Etiqueta com virus?