dimecres, 6 de novembre del 2019

PRIMER INHIBIDOR EFECTIU CONTRA L'ONCOGÈN KRAS


Un nou tractament que inhibeix l'oncogèn KRAS ha sigut desenvolupat per una empresa biotecnològica americana, que rep el nom d'Amgen.

KRAS es una proteïna produïda per un gen, que està implicada en les vies de senyalització cel·lular que controlen el creixement, la maduració i la mort de les cèl·lules. Quan aquestes proteïnes muten, donen lloc a l'oncogèn KRAS, el qual provoca el 13% dels adenocarcinomes de pulmó i el 3% dels càncers de còlon, entre altres.

Per anar a la página de la imatge clica ací.

L'oncogèn KRAS era indestructible donada l'absència de zones on els medicaments es pogueren adherir a ell, i a la seua forma esfèrica. Els científics d'Amgen han sigut els primers en trobar una fissura en la superfície de la proteïna KRAS G12C, i proporcionar una solució clínica viable.

El fàrmac que han desenvolupat té la capacitat de matar les cèl·lules tumorals mitjançant monoteràpies o en combinació amb altres estratègies. A més, Jude Canon ens explica que  el tractament fa que les cèl·lules canceroses siguen més sensibles a l'immunoteràpia.

De moment, el tractament, anomenat AMG 510, ha tingut una resposta positiva. Primerament, en l'estudi amb animals van aconseguir reduir, i fins i tot, erradicar el tumor en creixement. Més tard, en l'assaig amb persones, van augmentar de manera progressiva la dosis del medicament, i com a resultat van reduir el tumor de dos pacients en un 34% i un 67% en sis setmanes.

Aquest descobriment suposa un gran avanç en el món tan complex com és el de l'oncologia i potser, ens trobem més prop d'una solució radical del cáncer.




Aquesta notícia va ser publicada al diari ABC el dia 31/10/2019 a les 10.58h. Per a vore la notícia original fes clic ací.