diumenge, 7 d’octubre del 2012

Indicis de petroli en el Alt Maestrat


Aquest article està relacionat amb les fonts d’energia no renovables, a diferencia de les energies renovables recentment instal·lades; com els parcs eòlics i alguns horts solars també situats a les comarques de l’Alt Maestrat i els Ports.
En 2004, el Govern espanyol va realitzar múltiples sondejos en les diferents zones de l’Alt Maestrat (Nord de Castelló) en busca de petroli.
Van estudiar el terreny a partir de mapes geològics i feren proves per analitzar les característiques del subsòl i buscar posibles bolses de petroli.


Actualment, la empresa canadenca Montero Energy ha proposat tornar a la idea del petroli en la comarca de l’Alt Maestrat. Alguns pobles com Sant Mateu, Salzadell, Mirambell i Portell van ser somets a sondejos en el 1963 i 1979. Però des de entonces fins ara s’han quedat algunes explanades de formigó amb les deixalles de les proves realitzades.
Uns altres pobles com Canet o la Jana no van ser avisats per la empresa dels seus posibles sondejos.
Segons afirmà la consellera Isabel Boing, si els projectes futurs petrolífers segueixen la legalitat i no afecten al medi ambient o al paisatge se procedirà, mentre que si és al contrari se prohibirà portar a terme els futurs projectes.
Els diferents projectes per explotar el hidrocarbur en el nord de Castelló s’anomenen: Aristòteles, Pitàgores i Arquímedes que afecten un total de 195.569 hectàrees i en total de 40 pobles.
A principis de Setembre va eixir la noticia de que la mateixa empresa canadenca Montero Energy va poder observar que en el entorn de les Illes Columbretes se estimaven que haurien aproximadament uns 300 milions de barrils de petroli, una gran quantitat de hidrocarbur per a Espanya. Quan tindrien el permís per part de Media Ambient e Industria, la empresa començaria amb els sondejos i perforacions en busca de l’or negre.

Noticia extreta del periòdic Levante de Castelló dijous 4 de octubre de 2012. Ampliada amb la noticia del Levante de Castelló versió digital del dia 29 de setembre de 2012.





1 comentari:

Unknown ha dit...

Fa uns dies va sortir la notícia sobre el FRACKING, una tècnica per a aprofitar els jaciments de gas i petroli en la pissarra.Un mètode molt contaminant i perillós.
Serie interessant que els polítics es deixaren de guiar per interessos ecnòmics i es pararen a pensar en els possibles riscos que pot suposar per al medi aquestes explotacions. Uns danys irreversibles a les fonts d'aigua i aqüífers.
Açí us adjunte una simulació( un tant pessimista)del fracking:http://www.youtube.com/watch?v=0YdRzV_KWkQ