dissabte, 27 d’octubre del 2012

La província de Castelló resula decissiva per a la conservació del voltor lleonat


El programa de la Conselleria de Medi Ambient ha permés censar a més de 440 parelles de voltor lleonat en la província de Castelló, aquest programa ha permés ampliar els coneixements sobre aquest animal.

El programa es va desenvolupar el 2005 al terme de Cinctorres, marcant amb anelles als exemplars capturats. Les dades obtingudes diuen que les poblacions han anat creixent amb una tendència molt positiva fins els nostres dies excepte l'any 2007 on la població va patir les conseqüències de la enfermetat de les vaques loques. Aquesta tendència es va veure afavorida gràcies a la instal·lació d'una xarxa femers al terme de Cinctorres, ja que els femers cobreixen el 40% de les necessitats alimentícies dels voltors.
-voltor marcat-    maestrazgomagico.com
Els voltors marcats amb les anelles s'han vist en diversos punts de com Lleida, Saragossa, Tarragona fins i tot en França o Suïssa.
El programa va ser decisiu per a la conservació de l'espècie ja que les poblacions van arribar a nivells crítics degut sobretot al tancament massiu de femers a Terol i a Castelló l'any 2000. Cosa que va incentivar la creació d'una llei a nivell estatal que regulava l'exposició de cadàvers als femers.

Per a veure la notícia completa fer clik aquí.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Esta molt bé que facen aquest tipus de recompte amb aus com el voltor lleonat,per a controlar el nombre de exemplars i evitar la seua extinció.
Amb la implantació dels parcs eòlics al terme de Vilafranca alguns voltors es van veure afectats ja que xocaven amb les aspes dels molins i quedaven morts a terra.
Un recompte paregut a aquest és el que s'està portant a terme a Vilafranca amb el recompte de les cabres monteses, per intentar controlar el nombre de exemplars.