diumenge, 21 d’octubre del 2012

L'ictus, una malaltia de la tercera edat ?



Un estudi realitzat en els EUA durant l'última dècada, i publicat en la revista 'Neurology' mostra un important augment d'infarts cerebrals de persones entre 20 i 54 anys. Segons aquesta investigació que es va fer a més d'un milió de persones, aquest conjunt de població va passar del 12.9% de casos en 1993 al 18.6% en el 2005.
Amb açò podem dir que l'ictus ja no només és una malaltia exclusiva de les persones majors, com sempre s'ha considerat, cada vegada arriben més casos de joves afectats.

  En Espanya els especialistes de la SEN (Societat Espanyola de Neurologia) es van fixar en això i també van notar un increment de joves afectats. Concretament,en la actualitat, un 10 % dels pacients espanyols amb ictus tenen menys de 55 anys, cosa que era extranya fa un temps.

 Els factors que afavoreixen les possibilitats de patir un infart cerebral, són principalment, la hipertensió, l'obesitat, el tabaquisme, el sedentarisme, la diabetis, el consum d'alcohol i el de drogues. Agents, que els joves moltes vegades no són conscients d'ells i no els controlen. Per evitar danys irreversibles en el organisme (pèrdua de memòria, deficiència visual,problemes al parlar, paràlisi d'algun membre del cos... ) els metges aconsellen com a mesura preventiva un seguiment periòdic ,a partir d'una edat primerenca, de la tensió arterial, el colesterol, i allunyar-se dels factors de risc.
Aquesta notícia estaria relacionada en el temari de Biologia Humana, i concretament dintre dels apartats de l'aparelll circulatori i les seues malalties, encara que també la podem posar dintre del Sistema Nerviós

Us deixo amb una animació que vos ajudará a aclarir millor la malaltia de l'ictus i on realment afecta.


Notícia extreta del diari digital EL MUNDO, 11 d'octubre del 2012

3 comentaris:

Rafa Dep.BioGeo ha dit...

Post molt Interessant.Algunes coses estem fent que fa que augment e el nombre d'accidents cerebrals entre la gent jove

Rafa Dep.BioGeo ha dit...

Molt bon post. Una gran notícia que hagan aconseguit el premi ja que ha sigut un gran avanç
Però. Dintre del currículum no posaries esta noticia?

Sandra Blanco Gómez ha dit...

Me parece una noticia bastante interesante, ya que la falsa creencia de que el ictus no afecta a personas jóvenes hace que, a veces, no se reconozcan los primeros síntomas, lo que retrasa el diagnóstico y empeora el pronóstico. Hasta ahora era un problema ligado a la edad, pero cada vez nos rodean más casos de personas jóvenes que sufren un ictus. Así, según datos del Observatorio del Ictus, entre 10.000 y 15.000 casos que se dan cada año suceden en personas más jóvenes. Pienso que esto se debe a que los hábitos de vida que se dan entre la población más joven son cada vez menos saludables, lo que favorece que este tipo de enfermedades aparezcan en edades más tempranas. Además, hay que sumar también que los factores de riesgo como la hipertensión, la diabetes o la obesidad están siendo más frecuentes entre estas edades. Según datos de www.observatoriodelictus.com, cada 6 minutos el ictus mata a una persona en España y uno de cada seis españoles, según las previsiones, lo sufrirá a lo largo de su vida.