dimarts, 9 d’octubre del 2012

VERTEDERO DE RESIDUS TÒXICS EN CERVERA DEL MAESTRE (CASTELLÓ)

Des de fa temps Castelló tenia que enviar el seus residus a València, Alacant,  Murcia o ,fins i tot, més al sud per falta de una planta en la seua comarca. El 2 d'abril de 2012 la consellera de Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, acompanyada pel president de la Diputació de Castelló Javier Moliner, va inagurar la planta de resdus tòxics al terme de Cervera del Maestre del Baix Maestrat.

Fitxer:Mapa del Baix Maestrat.png



Aquesta planta ha suposat una inversió de 39 milion d'euros que prestara servici a 49 municipis de les comarques de Els Ports, el Maestrat i part de la Plana Alta.
La instal·lació comta amb les més modernes tecnologies, una planta de de tractament mecanic-biològic dels residus y una altra planta per a la recuperació de materials valorisables dels residus voluminosos, així els materials que es recuperen seran enviats a les plantes de reciclatge mentre que els residus no recuperables seran enviats al vertedero. La instal·lació està preparada per rebre 120.000 tonelades de residus urbans al any dels 49 municipis de la zona nort de Castelló.
A més la instal·lció comta amb una xarxa de xemeneies de desgasificació que captaran el biogàs per a la seva combustió en torxa o per al seu aprofitament energètic per a la generació d'electricitat.

El abocador està en funcionament però no compleix totes les reglamentacions, com per exemple:
-La plataforma de servei i el accés a l'abocador encara estan sense asfaltar.
-Els camions i la resta de vehicles no usen el dispositiu de renta-rodes cada vegada que ixen de la instal·lació.
-No es pesen els vehicles que entren amb residus a l'abocador.
-Presència de gavines que van a menjar, la qual cosa indica que els residus no estan ben assecats ni es tapen diariament.





Enllaços:
http://www.elperiodic.com/pcastellon/noticias/137906_bonig-visita-planta-tratamiento-residuos-cervera-maestre.html

http://notanaprop.wordpress.com/2012/04/25/compromis-denuncia-les-deficiencies-de-recentment-inaugurada-planta-abocador-de-cervera-pla-zonal-i/

1 comentari:

mpitarchm ha dit...

Efectivament,tots ens hem alegrat de que posen en funcionament el abocador per als pobles del Nort de Castelló, ja que aixins no han de portar els seus residus fins a altres comarques de València o fins i tot d'Alacant. I també compta amb modernes tecnologies per a separar els residus i portar-los a les diferents instal·lacions de reciclatge (vidre, metall, plàstic...)
Gràcies a aquest abocador, a Vilafranca van clausurar el que allí hi havia perquè estava complet i ara porten els residus al nou abocador de Cervera.