dissabte, 9 d’abril del 2016

El Parkinson, la segona malaltia neurològica més freqüent, segueix sent una gran desconeguda

Se segueix pensant en el Parkinson com "l'avi que tremola", tot i que aquest trastorn crònic, degeneratiu i invalidant és la segona malaltia neurològica més freqüent: afecta 160.000 persones a Espanya i una de cada cinc té menys de 50 anys. Aquest és un dels estereotips que la Federació Espanyola de Parkinson (FEP) pretén desterrar a través de l'empatia i, per això, ha posat en marxa la campanya "Dia Mundial de l'Anna, David, José Maria i de tots aquells que conviuen amb el parkinson ".



La presidenta de la FEP, María Jesús Delgado, ha explicat que gràcies al fet que cada vegada es detecta en gent més jove i a que l'esperança de vida ha augmentat es pot donar el cas que un pacient convisca amb la malaltia durant quaranta anys, el que repercuteix a tots els nivells.

  • El 90% del afectats no segueix un tactament de manera estricta.
  • Les causes hui en dia segueixen sent desconegudes. El Parkinson té diferents causes i aquestes es poden manifestar de diverses maneres, depenent de l'etapa en la que es troben, ja que a mesura que avança poden eixir altres símptomes.
  • Símptomes motors: Bradicinesia (lentitud del moviment), rigidesa, inestabilitat postural i tremolors.
  • Símptomes no motors: restrenyiment, excés o absència de salivació, trastorns de la deglució, apatia, depressió o insomni.

Per a més informació premeu ací o ací.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Como bien has comentado, el Parkinson es una enfermedad muy frecuente y aún así una gran desconocida. Aquí te dejo el enlace a un periódico en el cual se ha publicado una entrevista reciente a Jaume Kulisevsky, especialista en esta enfermedad, donde habla sobre el Parkinson y como la vida de estos pacientes mejorará en los próximos años.
http://www.elmundo.es/salud/2016/04/11/5707a0a8268e3e812e8b463f.html