dissabte, 30 d’abril del 2016

La flora intestinal depèn del nostre estil de vida

Dieta, medicació, sexe, edat i temps de trànsit a l'intestí són les variables que més influeixen en la nostra flora, tal com apunta un dels majors estudis realitzats fins al moment, revelen associacions entre la composició de la flora intestinal i el consum de cervesa o de xocolata negra, entre d'altres.
El 'Projecto Flamenco' sobre Flora Intestinal, un dels majors estudis en voluntaris sans sobre la variació d'aquestes comunitats bacterianes, ha presentat els seus primers resultats, publicats avui a la revista Science.
A través de l'anàlisi de més de mil mostres de excrements humans, un equip d'investigadors de l'Institut de Biotecnologia de Flandes (Bèlgica), dirigit per Jeroen Raus, ha identificat 69 factors lligats a la composició de la flora. La majoria d'aquestes variables estan relacionades amb el temps de trànsit (el que li costa als aliments anar des de la boca fins al final del intestí), la dieta, la medicació, el sexe i l'edat. El propòsit va ser analitzar els vincles entre la flora intestinal humana i la salut; i l'estil de vida.

Les conclusions proporcionen informació important per a futures investigacions i estudis clínics. La seva integració amb altres dades recollides en el món revela un conjunt de 14 gèneres de bacteris que conformen l'essència universal de la microbiota present en tots els individus. No obstant això, l'anàlisi de la flora intestinal 'mitjana' és bàsic per al desenvolupament de diagnòstics i medicaments a base de bacteris intestinals. Cal comprendre el que és normal abans de poder entendre i tractar la malaltia.

La lactància materna no influeix
Sorprenentment, la manera de néixer (part natural o cesària) o l'alimentació amb llet materna no es van veure reflectits en la composició de la microbiota adulta. "Aquests resultats són essencials per estudiar malalties com el Parkinson, que s'associa típicament amb el temps de trànsit intestinal, que al seu torn impacta en la composició de la microbiota", subratlla Raus.
Col·laboracions internacionals són la clau per avançar en el camp i accelerar el camí cap al desenvolupament de fàrmacs basats en la flora intestinal. "La replicació afegeix una gran robustesa als resultats", emfatitza Raus.

Tot i que el projecte de la flora intestinal flamenca ha enriquit enormement el coneixement sobre la seva composició, això només permetia explicar el 7% de la seva variació. Per això, encara queda molta feina per fer per esbossar tot l'ecosistema d'aquesta flora. El laboratori de Raus estima que seran necessaris al voltant de 40.000 mostres humanes només per capturar una imatge completa de la biodiversitat de la flora intestinal.

Més informació premeu ací. 

1 comentari:

Unknown ha dit...

Una noticia muy interesante que supone un gran avance para conocer que factores afectan a nuestra flora intestinal. Aquí te dejo una noticia en la cual se profundiza sobre que es la flora intestinal.
http://www.muyinteresante.es/curiosidades/preguntas-respuestas/ique-es-la-flora-intestinal