dimecres, 14 de novembre del 2018

Bacteris intestinals al cervell.


Es nostre cos està replet de bacteris que duen a terme varies funcions com suministrar vitamines al cos, convertir els aliments en energia, destruir les cel·lules causants de les enfermetats etc...
En concret el mibrobioma intestinal, formada per al voltant de 10 bilions de bacteris (interdependents entre ells), de unes 500 a mil especies distintes.

Els bacteris intestinals poden ser molt beneficiosos per al nostre organisme però s'ha demostrat que també tenen un paper en la obesitat, que pot causar numeroses enfermetats com: la diabetes, la cardiopatía isquémica i fins i tot alguns tipus de cancer com el meningioma (cancer en el teixit que cobrix el cervell i la medul·la espinal. Açí deixe dos enllaços amb mes informació sobre la microbioma intestinal i el seu rol en la obesitat.
MICROBIOTA INTESTINAL: ROL EN OBESIDAD.

LA MIBROBIOTA INTESTINAL Y SU ROL EN LA DIABETES.


Un astrocito, una célula de apoyo de las neuronas, teñido con marcadores fluorescentes. Se han encontrado bacterias dentro de estas célulasUn recent estudi a la Universitat d'Alabama a Birmingham (EE.UU.) realitzat per Rosalinda Roberts, Courtney Walker y Charlene Farmer amb tecniques avançades de microscopia ha demostrat que hi han bacteris provinents de l'intestí habitant al cervell, mes concretament als astrocits (cèl·lules de suport per a les neurones).

El cervell funciona a l'altre costat d'una barrera anomenada barrera hematoencefàlica, aquesta barrera filtra el flux sanguini evita l'entrada de substàncies i cèl·lules des d'altres zones del nostre organisme. Hi han hagut casos demostrats en que alguns bacteris han traspassat aquesta barrera i han provocat greus inflamacions cerebrals. Per aquesta raó els cientifics son cautelosos quan es tracta d'investigar aquest nou fenòmen. 

També cal destacar que Rosalinda Roberts va descobrir aquests bacteris de forma fortuïta, ja que estaba buscant un altra cosa. 

La meua opinió es que si es demostra que aquesta teoria es correcta i els bacteris poden viure al cervell. La ciencia donaria un pas gegant cap a tots el ambits del camp medicinal i aixó podria donar lloc a una revolució científica.

Enllaç a la noticia açí.

Noticia original















1 comentari:

Unknown ha dit...

This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information. free