dissabte, 21 de novembre del 2009

Tala necessaria o mentida?


L'associació ecologista Agró va denunciar el passat dijous a la Conselleria de Medi Ambient per una "tala injustificada de mils de pins amb el pretext d'eliminar arbres morts o malalts".
Segons han dit, la Conselleria té previst gastar-se més d'un milió d'euros en un projecte per a combatir l'extensió de vesc en els pins del massís del Penyagolosa. El que opina aquesta associació és que l'unic que es vol fer és talar arbres amb l'excusa de que estan molt dèbils o morts.
Tres doctors en botànica d'Agró han dit que Conselleria es basa en document de la Direcció General de Gestió del Medi Natural que segons creuen "presenta pobres argumentacions i discutibles justificacions de les actuacions". També han comunicat que els pins talats eren exemplars amb bon aspecte i amb molt poc de vesc en les branques.
A més, Agró ha anunciat que no es presenten causes concretes sobre la suposada plaga de vesc i tampoc s'han aclarat els riscos que hi poden haver.
Per últim han explicat que l'actuació de Conselleria ha sigut injustificada i a més, afecten a un bosc públic d'una zona catalogada com a Lloc d'Importància Comunitària (LIC) que es troba dins d'un parc natural.


La notícia original.
He trobat un vídeo on es veu com afecta el vesc a un ametller. No hi ha explicació nomès són imatges:


8 comentaris:

El Umbral ha dit...

la verdad es que es una verguenza lo que pueden llegar a hacer algunas personas incoscientes y las ridiculas excusas que utilizan pero siempre tienen el apollo de algunas personas y yo no lo entiendo y eso que son defensores del medio.Mira aqui he encontrado algo sobre esa conselleria
link: www.cma.gva.es/acce/accesibilidad.aspx?Nivel=2&Nodo=463&idioma=C

El Umbral ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
El Umbral ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
El Umbral ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
El Umbral ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
sheyla ha dit...

Bon post, et fa veure com la Conselleria que supostament hauria de defendre al medi només s'interessa pels veneficis particulars( ja que està clar que algun n'hauran tret).En la meua opinió, tot açò de la tala per a acabar amb el vesc és només una escusa per a fer el que vulguen ja que, si no hi ha uns arguments clars i damun, els arbres no es troben en males condicions, no s'hauria de deixar talar. Aquest comportament hauria de estar denunciat. Molt bon post!!

Inma ha dit...

El tema del que habla el post me llama la intención ya que se supone que la Conselleria de Medi Ambient esta para tomar mediadas para cuidar nuestro entorno natural , no para talarlo con la escusa de que eran árboles viejo y malos , cuando no es así me parece muy fuerte que estén haciendo esto y que encima digan que se van a gastar mas de unmillón de euros en repoblarlo cuando muchas veces no lo hacen, creo que deberían tomarse mas enserio el cuidado de la naturaleza y dar ejemplo porque si los encargados de esta se dedican a talarlo que van hacer los demás?.

Inma ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.