divendres, 13 d’abril del 2012

Un procés essencial per a la meiosi

Uns investigadors de l'Univesitat de Calofornia en Davis, han realitzat un estudi mitjançant el qual han trobat un procés "clau" que ajuda als espermatozoides i òvuls a desenvolupar exactament 23 cromosomes cadascú.
Aquest estudi, suposa un gran avanç per a temes com la fertilitat, els aborts espontànis, càncer...

Els èssers humans tenim 46 cromosomes, 23 dels espermatozoides i 23 de l'òvul. Un embrió amb un nombre incorrecte de cromosomes sol presentar transtorns greus o fins i tot un abort.

Durant la meiosi, aquest procés de divisió crea esperma i òvuls, igualant parells de cromosomes i creuant uns amb altres. Aquestes connexions són essencials per a la classificació dels cromosomes i per a la formació d'esperma i òvuls amb un nombre correcte de cromosomes. Per altra banda, aquests encreuaments entre cromosomes també juguen un paper molt important en l'evolució, permitint que aquests intercanvien trossos d'ADN i oferint així una varietat.

Els investigadors d'aquest nou paper tant important aseguren que ha d'haver uns enzims que garantitzen almenys un encreuament, però no molts. Per això, es van possar en marxa per a trobar aquest tipus d'enzims tant importants per a l'evolució. Va ser entonces quan van descobrir tres enzims de llevat; Mlh1, Mlh3 i Sgs1, que s'encarregàven de tallar l'ADN i fer l'encreuament.
Aquesta notícia suposa un altre avanç de la ciència que demostra que cada dia es poden superar i millorar els coneixement sobre aquesta.