dimecres, 14 de novembre del 2012

Aplicacions mòbils per a quantificar els símptomes de la esclerosis múltiple.


Notícia extreta de la revista virtual SINC, 13 de novembre de 2012

Investigadors de l’Hospital Universitari Nrta. Sra. de Candelaria, són pioners en Espanya a desenvolupar dos aplicacions mèdiques específiques per descobrir i autoavaluar les alteracions cognitives i la fatiga que sofreixen els pacients amb esclerosi múltiple.

Estes eines, dissenyades per a IPhone e Ipad, pròximament també estaran disponibles per a Android.
Els objectius d’aquestes aplicacions mòbils, és aplicar l’ús de les noves tecnologies, cada vegada més extenses entre la població amb l’ús de dispositius mòbils intel·ligents, per poder quantificar i avaluar alguns dels símptomes propis de la esclerosis múltiple, segons afirma Miguel Àngel Hernàndez, neuròloga del hospital canari i creador de esta iniciativa.

Aplicacions mòbils sobre l'esclerosi múltiple

La finalitat es facilitar el treball als professionals mèdics a l’hora de realitzar una valoració neuropsicologia i de detectar possibles deteriors mitjançant els qüestions que els usuaris poden realitzar en dos de les aplicacions.

La idea és que els usuaris completen una serie de de tests que autoavaluen paràmetres de la vida quotidiana del pacient com la fatiga, la memòria, la resolució de problemes, de manera que una volta conclosos el qüestionari, els resultats siguen d’utilitat per determinar si fa falta fer un seguiment del cas o prendre mesures preventives o terapèutiques.

Estes eines informàtiques seran presentades en el pròxim congrés de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN).

Un altre clar exemple de la importància dels avanços científics en el camp de la medicina.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Esta noticia me parece muy interesante, ya que la introducción de las nuevas tecnologías a la medicina puede ayudar a detectarlas mucho antes y por lo tanto puede salvar muchas vidas. En el caso de la esclerosis múltiple puede ser muy útil aunque creo que la introducción de estas nuevas tecnologías para detectar enfermedades debería estudiarse en muchas enfermedades más y de otros tipos ya que, como he dicho antes puede salvar muchas vidas.

Patricia Ibáñez Marín ha dit...

Me ha parecido un estudio fundamental, que puede ser la base de la utilización de las nuevas tecnologías en la medicina, ya que,cada día se inventan más aparatos tecnológicos relacionados con todas las ramas de la ciencia.
Además, estos pueden llegar a ser importantes a la hora de la detección de estas enfermedades.

Adara García Gutiérrez ha dit...

Me parece una noticia muy interesante la idea de introducir las nuevas tecnologías en le detección de enfermedades, ya que mediante un simple test que no cuesta nada hacerlo, se podría detectar por ejemplo la esclerosis múltiple como dice la noticia.
Gracias a las tecnologías se podrían salvar muchas vidas, porque se detectarían las enfermedades más pronto, ya que algunas veces las enfermedades se descubren en un nivel muy avanzado.