diumenge, 18 de novembre del 2012

Pataques fregides addictives

En la societat en la que vivim hui en dia, una de les principals preocupacions de les persones es mantenir un pes saludable per tal de no patir cap malaltia. Els metges quan una persona decideix posar-se en les seues mans per a regular el seu pes, el primer que eliminen son els aliments que contenen molts greixos com les pataques fregides.

Però tot i tenir en compte l'eliminació de productes grassos per part dels metges, aquests productes són una temptació irresistible per a cadascú de nosaltres. De fet no hi ha persona que després d'haver provat una pataca fregida siga capaç de no agafar-ne una altra. En general, es pensa que aquest fet és tan sols psicològic però un estudi realitzat per l'equip de Daniele Piomelli i Nicholas DiPatrizio, demostra que no és així sinó que aquest fet està produït per un component bioquímic.
Aquests equip de la Universitat de Califòrnia en Irvine, ha descobert que la conducta golafre que es produeix al nostre cos després de la primera mossegada de una pataca fregida es deguda a que la grassa que aquesta conté provoca l'activació d'un mecanismes biològic mitjançant unes substàncies químiques naturals del nostre metabolisme anomenades endocannabinoides. Aquest tipus de substància química que es mobilitza pel consum de pataques fregides es semblant a les substàncies produïdes pel consum de marihuana.
Les proves biològiques d'aquest estudi es va realitzar amb rates les quals al ser nodrides per una dieta líquida rica en greixos en detectar les papil·les gustatives l'aliment es començaven a crear endocannabinoides en el seu aparell digestiu.

El procés s'inicia en la llengua, on els greixos en els aliments, generen un senyal que viatja primer al cervell i després a través d'un nervi  cap als intestins. Allà, el senyal estimula la producció d'endocannabinoides, la qual cosa provoca un augment de senyalització cel·lular que incita a la ingestió desmesurada d'aliments grassos, probablement mitjançant l'alliberament de compostos químics que ens impulsen a menjar més.


NOTICIA COMPLETA
MÉS INFORMACIÓ MÉS INFORMACIÓ

1 comentari:

Rafa Arroyo ha dit...

Jo tenia entés que la quantitat desmesurada de patates que podem ingerir estava molt relacionat amb que no saciaven el nostre apetit i per això eren perilloses. Però amb aquest aport m'adone que no és l'únic que genera la seua addicció.
Interesant!