dijous, 23 d’octubre del 2008

s´ha descobert el genoma del fong del que prové la penicilina


La penicilina va ser descoverta fa 80 anys per Alexander Fleming que va ser premi novel de medicina en 1920.
Principalment la penicilina són antibiótics del grup dels betalactámics empleats per a combatre infeccions provocades per bacteries .
Científics de tot el món s´han reunit per a descifrar el codí del genoma del fong del qual s´obté la penicilina el "penicillium chrysogenum" i ho han aconseguit.
Aquest descobriment ajudara a augmentar la producció de penicilina i fomentara la necesitat de combatre aquestos bactéris, que ara es fan inmunes als antibiótics corrents.
S`ha observat que aquest fong conté aproximadament 13.500 gens,encara que només deu de ells influixen directament en la producció de penicilina ,amb aço les industries farmacéutiques ampliarán el cultiu d`aquest fong i així poder obtindre més medicaments amb més qualitatat i desembolupar nous medicaments que lluiten en contra de la resisténcia bacteriana.
Ès una bona notícia per a la medicina i un gran avanç.
Amés he trobat un video que complementa la notícia i aporta novetats en els avanços sobre la lluita en contra de bacteris visiteulo!


per a més informació sobre la notícia clica ací

2 comentaris:

Belén ha dit...

Molt be Paula! La penicilina va ser un descobriment rellevant del nostre passat, però com ens mostres en aquest post, encara no estaba tot fet. És una bona notícia per a tots nosaltres que hajen descobert el fong del qual prové i estiguen tractant d'augmentar el seu cultiu per a obtindre més quantitat i poder així lluitar contra els bacteris. El que m'ha sorprés bastant és que dels 13500 gens que conté un fong només puguem aprofitar 10 per a obtindre penicilina. Tot i axí, com tú has dit, aquest descobriment és un altre avanç important dins de l'àmbit de la medicina.

Rafa Mollà ha dit...

Paula, crec que l'enllaç a la notícia que deuries d'haver posat era aquest que jo indique ja quesi tu poses l'enllaç a un post que ja ha parlat de la notícia no està molt bé http://www.abc.es/20081001/nacional-sociedad/descifrado-genoma-hongo-penicilina-20081001.html