dilluns, 13 d’octubre del 2008

POSIBLE EXTINCIÓN DE LOS PINGÜINOS A CAUSA DEL CAMBIO CLIMÁTICO








Se ha estudiado que el aumento de la temperatura global hará que desaparezca entre un 50% y 75% de la población de pingüinos de adelia y emperador de la Antártida.
Uno de los investigadores del estudio del CSIC explicó que el deshielo marino y glaciar causado por el calentamiento global, provoca la disminución de la cantidad de fitoplancton desarrollada en la base de este hielo. De este fitoplancton, se alimenta el krill, una gamba pequeña,constituyente fundamental de la alimentación de la población antártica.Otro de los resultados obtenidos es que ha aumentado la cantidad de hielo en la zona continental, por lo que los animales, realizan más esfuerzo para desplazarse y encontrar alimento y por tanto, aumenta el consumo energético.
En estos momentos, la población de pingüinos de la Antártica es de 5 millones, y ésta es la única especie que habita sólo en este lugar.
Cuando este estudio se presentó en el Congreso Mundial de la Naturaleza se propusieron algunas reformas para aplacar este calentamiento.Se trata de colaborar para reducir la emisión de gases tóxicos a la atmósfera, y hacer uso de todos los medios posibles, para evitar que ésto y muchas más cosas nos ocurran.
Para tener más información pincha aquí.

6 comentaris:

Paco Rambla ha dit...

Molt interessant la noticia.
El link sobre el Congrés Mundial podria millorar-se. L'etiqueta "aidas" crec que sobra.
No s'enten la frase :"...porque suben los costes energéticos".

Ja es la primera noticia vàlida per al teu dossier.

Aida Sánchez Dalmau ha dit...

La etiqueta "aidas" la he ficat perque així ho indicava en la fulla de pasos a seguir per a pujar un post.

PAULA RUEDA ha dit...

Magradat molt la notícia realment me pareix molt interessant ,cal concienciarse que amb el escalfament de la terra una sèrie de espécies se estan veent afectades i sofrixen quasi per l`extinció,només volia matitzar que en el article només es parla dels pingüins,però realment hi han molts animals afectats ,com els ossos polars o les foques.
Cal que començem a prendre mesures aço es un tema força important.

Anònim ha dit...

La veritat que l'increment del canvi climàtic no només està afectant a una espècie o a unes quantes espècies d'un hàbitat en concret. Aquest "escalfament excessiu" ho patim tots i si no fem alguna cosa per evitar-ho, al final ens atendrem a les conseqüències.
Doncs en el document anomenat "Agenda 21" ens donen una sèrie de principis a seguir per tal de mantenir una sostenibilitat tant econòmica com social i com ecològica.
(Més inf.: http://www.stboi.es/agenda21/1.htm)

Pense doncs, que si seguirem TOTS aquests principis segur que arribaríem al model de desenvolupament sostenible i desapareixerien gran part dels problemes ambientals ( consum accelerat de recursos potencialment renovables, augment de la concentració de gasos d'efecte hivernacle, destrucció per tala dels boscos, caça incontrolada d’algunes espècies i per tant pèrdua de biodiversitat, etc.)

Gràcies per aquesta noticia Aida, que a més de ser actual, és necessària nomenar-la per a donar consciència dels grans problemes que el canvi climàtic sucumbeix!

Eliana Carboneras Muñoz

Sandra Bellés ha dit...

Respecte al post crec que és tant interessant com important. Pense que he està molt bé redactat. Respecte al tema jo opine que no vivim en un món on sols habiten els éssers humans, també està l'espècie animal i la vegetal. En aquest cas parlem de l'animal i la meua opinió es que es hi ha que conscienciar i clavar-se al cap que milions d'espècies moren dia a dia per una greu contaminació produïda per els éssers humans i que fa que deixem en perill d'extinció una cosa que a nosaltres mateixa ens proporciona vida. Ells també mereixen viure i ser respectats!!!

Anònim ha dit...

pos yo no entiendo nada ... asi de claro