dilluns, 4 de gener del 2010

COP 15, Copenhague 1


Fa un temps que Copenhague està en boca de tots. Canvi climàtic, emissions de CO2, temperatura global, medi ambient… son paraules que últimament ressonen en tots els medis. Però, sabem relament què es Copenhague? Què és vol aconseguir? És possible? Durant 4 posts anirem resolvent aquests dubtes.

Abans que res, COP 15 és una Conferència de la ONU (Organització de les Nacions Unides) que va començar el 7 de desembre i acabà el 18 del mateix mes de 2009. La seua finalitat va ser intentar arribar a un protocol que en faça reduïr emissions contaminants a l'atmosfera. La raó està clara: no podem permetre que el nostre planeta augmente més la seva temperatura. Sabem de sobra que el calfament global és un problema al qual ens hem d'afrontar. Els seus efectes són: augment del nombre de sequeres i d'inundacions, menys gel i neu, més condicions climàtiques extremes i pujada del nivell del mar.

Sembla tot molt fàcil, no obstant això, no ho és. No tots els països volen un mateix acord. Depenent del desenvolupament de cada país és volen unes coses o altres. Els que estan desenvolupats (en general) volen reduïr les emissions, però els que no ho són o estan en vies ( en general), creuen que a ells se'ls ha de permetre l'oportunitat de millorar econòmicament deixant un poc de banda el medi ambient. Açò és allò que vam estudiar en classe.

Dos dels països que han sigut més polèmics són Xina i els Estats Units. I amb sentit, ja que no van voler signar el protocol de Kyoto. A més, els Estats Units produeixen una quarta part de les emissions de CO2 del planeta, seguit de Xina.


Us deixe un vídeo relacionat, els curt que s'ha fet per a l'ocasió:

Les pàgines on he trobat informació han sigut:
COP 15
Reciclaje
Philadelphia
BBC