diumenge, 17 de gener de 2010

Sang articificial.Coincidint amb la nostra excursió, he trobat una notícia que diu que uns científics anglesos (de la Universitat d'Essex) tenen un possible mètode per a fer sang artificial. Consisteix en manipular l'hemoglobina. El que volen fer es modificar la molècula perquè sense la protecció del glòbul roig, pot ser tòxica.

Segons l'autor de la investigació, Chris Cooper, el que fan es simplement eviar aquesta toxicitat però mantenint el paper (el transport d'oxigen), cosa que ningú ha fet.

A més, no caldrien grups sanguínis i la sang seria lliure de virus (els pocs que es passen).

Una data: en els últims 20 anys s'han invertit més de 1.128 milions d'€ per a poder conseguir aquesta fita tan important.

He trobat informació a:
ABC
Universitat d'Essex.


Ací vos deixe un vídeo, no n'he trobat cap relacionat amb la noticia, supose que serà perquè no és un tema molt corrent i la noticia és prou actual. No obstant això, n'he trobat un que m'ha encantat:

1 comentari:

Roxana ha dit...

Ojalá lo consigan... Así se podría ayudar a más personas, pues la donación de sangre como nos dijo la doctora ha bajado, pero en cambio el número de accidentes y operaciones donde ésta hace falta en bastante cantidad no. Pienso que nosotros tenemos que ponernos en esas situaciones y ayudar con una pequeña cantidad de nuestra sangre(cuando cumpliremos los 18 años), pues es solo cuetión de unos pocos minutos de molestía, en cambio de esta donación puede depender la vida de una persona. Aquí te dejo una página interesante : http://www.europapress.es/castilla-lamancha/noticia-ccm-organiza-manana-maraton-donacion-sangre-sede-central-toledo-20100119131405.html