dimecres, 6 de gener del 2010

COP 15, Copenhague 3


Tornem al tema de Copenhague. He de dir que m'ha costat triar l'informació per a fer aquests posts degut al munt de blocs que hi ha per tot Internet respecte a Copenhague. No s'haurà arribat a un bon acord, però la gent s'ha implicat fent posts, comentaris i vídeos. I d'això mateix va aquest post, del moviment que ha causat COP 15 a escala mundial.

Si recordeu, el trimestre passat vaig fer un post titulat "Mobilitzacions contra el canvi climàtic". Tractava en general de les respostes que dona la gent en Internet sobre el canvi climàtic, si s'obliden el tema o si el tenen present. Doncs bé, aquest és semblant però sobre la Cumbre de Copenhague. (He seleccionat els que més m'han cridat l'atenció).

Una pàgina que m'ha cridat molt l'atenció es AVAAZ.org. És una organización que es mobilitzen a través de la red. El significat de la paraula avaaz vol dir "veu" en molts idiomes. I això és el que volen ser, una veu que faça actuar al món pels drets humans, el medi ambient, en contra de les guerres… I, com no, han volgut formar part de COP 15 també, mitjançant la seua plana web. Hi han moltes firmes animant als polítics per a que arriben a un acord. També hi han penjats vídeos on podreu veure'ls en acció.

També he vist unes activitats que s'han fet en Barcelona i en Madrid, on la gent feia passatjades en bicicleta pel clima. A més, els que vulguen, podrien comprar "hot-dogs solidaris" ja que segons diu la pàgina, són típics de Dinamarca. Cal afegir que eren gratuïts, no obstant això, el que vulguere podia fer una donació. En eixa mateixa web podies escriure-hi també missatges que els van enviar a Dinamarca per a la cumbre.

Per si no fóra poc, s'ha creat una pàgina anomenada "Raise your voice, change climate change" on pots penjar videos expressant la teua opinió. Ací teniu un vídeo que anima a la gent a participar-hi:




Ja veieu, el món s'ha mobilitzat, com he llegit en alguna de les moltes webs que he visitat: "Se requiere mucho esfuerzo para poner en marcha a un elefante, pero cuando lo haces, es difícil detenerlo... ¡el elefante ya está en marcha…!".