dissabte, 26 de gener del 2008

UNGLA DE GAT


En aquest primer comentari vaig a fer una descripció de l'unlga de gat


L’ungla de gat (Ononis natrix) és una planta de fins a 70 cm d’alçada, de forma variable, que s’esten per terra o s’erigís. Tota la planta està coberta de xicotets filaments per tot arreu, que li donen un tacte viscòs.

Les fulles són de color verd fosc, tri-lobulades, rarament amb un o dos lóbuls. Les flors, solitàries, però formant influorescències en forma de fulla. La corol.la és groga, d’uns 6-20mm d’amplària, freqüentment amb venes rotges. Els fruits són peluts, de 1 a 2.5 cm de llarg.
L’ungla de gat és distribueix per diversos hàbitats de la mediterrània europea, especialment en la franja dunar i en colines seques.




3 comentaris:

Iris ha dit...

Aquesta és una planta molt comuna entre el nostre paisatge, de fet, en el meu poble per exemple n' he vist moltíssimes encara que sempre les havía vist de color rosa. Ja veig que poden ser de més colors com la de la foto.

Iris ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
violeta pitarch ha dit...

Resulta curiós que dues plantes tan distintes(Ononis natrix) i l'altra invasora tinguen el mateix nom comú. Això ens justifica la importància del nom científic per a denominar a cada espècie. El nom comú ens portaria a moltes confusions.