dilluns, 10 de maig del 2010

El fong dels hospitals


Uns científics del Institut de Microbiologia Bioquímica (IMB), un centre mixte de la Universitat de Salamanca i el Consell Superior de Investigacions Científiques (CSIC) han decidit investigar el fong Candida albicans. Ell és el responsable de la majoria de les infeccions hospitalaries.


Aquest fong pot aparèixer en forma de llevats o hifes i depenent de la forma en què creix serà més o menys virulent. Per tant, saber com creix el fong és important per a entendre les patologies que provoca. I ací és on entra en funció l'estudi. El que es vol és veure quines proteïnes treballen ací.


Afegiré que aquest fong és que més afecta en centres sanitaris. El que provoca és candidiasis, que són un conjunt de infeccions lleus amb manifestacions cutànees. I solen afectar a persones inmunodeprimides o majors. No sol ser greu encara que en persones amb sida pot ocasionar la mort en un 40 % dels casos.



Noticia de plataformasinc.


I un video sobre els símptomes d'una infecció per Candida Albicans. Un consell, no li feu cas al final quan patrocina la web. He ficat aquest video perque ere el menys escatològic i que m'ha paregut que s'explica prou bé:





1 comentari:

Rafa Dep.BioGeo ha dit...

Com bé dius, crea molts problemes als hospitats, i tot i que si tens bona salut, no hi ha massa problemes, quan estas baix de defenses si que en crea