dilluns, 3 de desembre del 2007

LEUCÈMIA


La leucèmia és produeix quan les cèl·lules sanguínies immadures i atípiques de la sèrie blanca sanguínia ( leucòcits) proliferen de forma tan incontrolada que reemplacen a les cèl·lules normals. Els leucòcits es produeixen en la medul·la osea, el bazo, els ganglis limfàtics i altres teixits endotelials. Es considerat un càncer de a sang i del teixits productores de cèl·lules sanguínies i com altres càncers no es sap certament la causa de la leucèmia, encara que si es sap que no es transmeteix de forma hereditària i tampoc es contagia.
Els patòlegs distingeixen tres tipus de leucèmia segons l’aspecte que presenta la cèl·lula cancerígena. En la leucèmia mielocítica hi ha un predomini de mielocits, en la leucèmia limfocitica predominen els limfocits immadurs, i en la leucèmia monocítica, els monocits immadurs.
I es solen classificar en agudes i cròniques.
Aquest tipus de càncer es tracta amb la quimioteràpia i amb radiació ionitzant. En las leucèmies agudes tenen una tassa de curació prop del 50%, i un 90% dels pacients aconsegueixen una remissió de tres o més anys. En les cròniques és similar.

2 comentaris:

Rafa Mollà ha dit...

No es tracta d'una notícia com a tal, sino més bé és una introducció a la malaltia, els diferents tipus que hi ha, i el seu tractament.

francisco planchadell ha dit...

Encara que no siga una notícia, sempre està bé que ens diguen informació sobre coses que donem per suposades però que en realitat desconeixem.Perquè en el seu moment, la leucèmia va sr notícia, però això és un altre tema.
Està bé que ens aportes quest article perquè moltes persones, abans de llegir aquest post, pensaven que le leucèmia era contagiosa i hereditària i no és pas així.Com bé dius, els indicadors de que la leucèmia està present en un organisme, és pel general, la presència massiva dels glòbuls blancs, i segins quin tipus de g.blancs tingues en més quantitat, es tindrà una malaltia o una altra.
La informació mai està de més.:)